Tutkijat esittelivät liikuntaa imitoivan lääkkeen: "Jos tämän voisi ratkaista pillerillä..."

Helppo kotitreeni tyynyn ja maitotölkin avulla 9:06
KATSO MYÖS: Helppo kotitreeni! Tähän välijumppaan tarvitset vain tyynyn ja maitotölkin.

Amerikkalaiskonferenssissa esiteltiin yhdiste, josta moni lienee haaveillut vuosikausia. Tuote voisi imitoida liikunnan vaikutuksia ja siten korvata treeniä.

American Chemical Societyn kevään 2024 tapaamisessa esiteltiin yhdistettä, joka imitoisi liikunnan vaikutuksia kehoon.

– Emme voi korvata liikuntaa, se on tärkeää kaikilla tasoilla. Jos voi liikkua, kannattaa mennä ja olla fyysisesti aktiivinen. Mutta niin monessa tapauksessa jonkinlainen [liikunnan] korvaaja on tarpeen, anestesiologian professori ja projektia rahoittanut Bahaa Elgendy kommentoi tiedotteen mukaan.

Tuotteesta kerrottiin ensituloksia jo vuonna 2023.

Lisäsi väsymykselle vastustuskykyistä lihasta ja paransi kestävyyttä

"Liikuntalääke" imitoisi kehon lihassolujen aineenvaihduntaa ja kasvua sekä lihasten suorituskykyä liikkumisen jälkeen. Se voisi ehkäistä lihasten surkastumista ja heikkoutta esimerkiksi syöpäsairailla tai muilla henkilöillä, jotka eivät jostakin syystä kykene liikkumaan.

Elgendy tiimeineen on kehittänyt ideaansa vuosikymmenen. Heidän kehittelemänsä yhdiste, SLU-PP-332, aktivoi proteiineja, jotka aikaansaavat liikunnan jälkeisiä aineenvaihdunnan muutoksia.

Hiirikokeissa tiimi havaitsi, että heidän yhdisteensä lisäsi väsymykselle vastustuskykyistä lihasta ja paransi myös eläinten kestävyyttä juostessa.

"Monet ihmiset, kuten minä itsekin, ovat laiskoja..."

Elgendyn mukaan kyky lääkitä tavallisesti "lääkitsemiskyvyttömiä" proteiineja voisi tuoda suurta etua vaikeiden sairauksien hoidossa – muista tilanteista puhumattakaan.

– Monet ihmiset, kuten minä itsekin, ovat laiskoja eivätkä pidä liikunnasta, tai heillä on aina kiire. Joten, jos tämän voisi ratkaista pillerillä..., Elgendy vihjaili videolla.

Hän kuitenkin korosti, ettei halua korvata liikuntaa pillereillä. Elgendyn toiveena on auttaa esimerkiksi lihassurkastumia aiheuttavista sairauksista kärsiviä.

– En ole sataprosenttisen varma siitä, että tämä [yhdiste] olisi lääke tällaisiin sairauksiin, mutta ainakin se voisi auttaa joitakin ihmisiä, lapsia, aikuisia parantamaan elämänlaatuaan.

Elgendy tiimeineen on perustanut start-up-yrityksen, jonka kautta aikoo testata yhdistettään lisäeläinkokeissa. Toiveena on, että tuotetta voisi tulevaisuudessa nauttia pillerimuodossa.

Katso myös: Oletko aina halunnut oppia kärrynpyörän? Näin teet sen oikein

Oletko aina halunnut oppia kärrynpyörän? Näin teet sen oikein 2:23
Kärrynpyörä onnistuu jossain määrin kaikilta, vaikka niin sanottuun tyylipuhtaaseen suoritukseen ei pääsisikään.

Lue myös:

    Uusimmat