Tutkijalta rankkoja syytöksiä Juha Sipilälle HS:ssa – "Suomalainen äänestäjä on taas saanut nähdä, kuinka poliitikko pakenee kohdatessaan vastoinkäymisiä"

6:06
Video: Pääministeri Juha Sipilä kommentoi MTV Uutisille lauantaina hallituksen eron olleen oikea ratkaisu.

Ulkopoliittisen instituutin tutkija syyttää Helsingin Sanomien mielipidepalstalla hallituksen hajottamisen olleen äänestäjän halveksimista.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) pyysi viime perjantaina hallitukselleen eroa pitkään valmistellun sote-uudistuksen kaaduttua.

Tämä ei ole jäänyt huomaamatta tutkija Charly Salonius-Pasternakilta, jonka mukaan "suomalainen äänestäjä on taas saanut nähdä, kuinka poliitikko 'vetää johtopäätöksen' ja pakenee kohdatessaan vastoinkäymisiä".

"Osoittaa suurta halveksuntaa äänestäjiä kohtaan"

Salonius-Pasternak suomii kirjoituksessaan hallituksen hajottamista rankoin sanankääntein.

Pääministeri Sipilä on päätöksensä jälkeen korostanut kantavansa vastuuta kaatamalla hallituksen. Tutkijan mukaan hallituksen kaatamisen kutsuminen vastuunkannoksi on äänestäjän halveksumista.

Salonius-Pasternakin mukaan Sipilää ja joitakin edeltäviä miespuolisia pääministerejä voisi luonnehtia fraaseilla "oman edun tavoittelu" ja "rintamakarkuruus".

– Olen iloinen, että Tienhaarassa, Talissa ja Ihantalassa vallitsi eri näkemys johtamisesta vastoinkäymisten edessä, Salonius-Pasternak kirjoittaa.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja