Mainos

Tuska-festivaalilla nautitaan hevikulttuurin kulta-ajasta

Hevikulttuuri elää ja voi paksusti Suomessa. Helsingissä tänään käyntiin pärähtäneen Tuska-metallifestarin lisäksi maassamme järjestetään kesän aikana seitsemän pelkästään heviä tarjoilevaa festivaalia.

Kysymys kuuluukin, mahtuuko tämän kokoiseen maahan näin paljon metallismusiikkia.

- Kyllä tänne metallismusiikkia varmasti mahtuu, mutta kilpailu on aika kovaa ja tiputuspeli on jopa julmaa. Kansainvälisesti tunnettu Sonisphere-festivaali saapui viime kesänä tänne ja se tuntui heti meidän yleisömäärissä. Katsotaan mitä ensi vuonna tapahtuu. Meillä on suunnitelmissa säilyttää jokseenkin määräävä markkina-asema, sanoo Tuskan promoottori Jouni Markkanen.

80-luvulta saakka Tarotin riveissä metallia veivannut Marco Hietala ei ole keikoilla huomannut, että yleisömäärät olisivat laajasta tarjonnasta johtuen vähentyneet.

- Mun mielestä hyvien bändien keikkoja ei ole koskaan liikaa. Totta mooses jossain vaiheessa jengin rahat ja innostus voivat kuitenkin loppua, kansainvälistäkin menestystä Nightwishin kanssa maistamaan päässyt Hietala sanoo.

Yksi heviväen pelko on se, että heidän musiikistaan katoaa se vaarallisuus, joka alakulttuurista tekee niin mielenkiintoisen. Kun kaikki kuuntelevat heviä, voi siitä siis hävitä sen vetovoima.

- Kyllä sitä vaarallisuutta vieläkin on, kun ajattelee vaikka Children Of Bodomia tai Dimmu Borgiria. En minä niiden levyjä isoäidille veisi! Hietala nauraa.

Katso Santtu Palmin juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.