Mainos

Turvavyöt poliisin tehovalvonnassa

Poliisi valvoo tehostetusti liikennettä taajamissa ja niiden lähiteillä koko maassa tällä viikolla. Valvontaviikon aikana kiinnitetään erityistä huomiota rattijuopumustapauksiin ja turvalaitteiden käyttöön. Taajama-alueilla seurataan myös liikennevalojen noudattamista.

Tehovalvonnasta on tiedotettu aktiivisesti etukäteen, koska tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja -kurin parantaminen eikä mahdollisimman sakkojen kirjoittaminen.

-Jos joku kiinnittää turvavyöt kuultuaan tehovalvonnasta, niin silloinhan tehovalvonta on tehnyt tehtävänsä, sanoo liikkuvan poliisin tiedottaja Jussi Pohjonen.

Turvavöiden käyttöä laiminlyödään jatkuvasti.

-Nykyaikana monet ihmiset perustelevat sillä, että heillä on autoissaan turvatyynyjä ja muita, mutta täytyy muistaa, että nämä laitteet on tarkoitettu toimimaan yhdessä turvavyön kanssa eli se räjähdyspanoksen kanssa toimiva turvatyyny ei auta mitään, jos ihminen ei käytä samaan aikaan turvavöitä, muistuttaa Jussi Pohjonen

Laiminlyönneistä huolimatta vöiden käyttöprosentti on aika korkea, etenkin kansainväliisissä vertaisluissa suomalaiset pärjäävät hyvin.

-Se on 90 prosentin luokkaa, mutta sen pitäisi olla sata, sanoo Pohjonen.

Valvonnassa tulee vieläkin ilmi tapauksia, joissa aikuisilla on turvavyöt, mutta lapsilla ei. Myös lasten turvavyön käyttö on autossa olevien aikuisten vastuulla, kertaa sääntöjä Jussi Pohjonen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.