Mainos

Turvapaikanhakijoiden määrä yli tuplaantunut

Turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa on yli kaksinkertaistunut tämän vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Maahanmuuttoviraston tilastojen mukaan tammi-kesäkuussa Suomesta haki turvapaikkaa yhteensä 2 680 henkilöä, kun viime vuonna vastaavana ajanjaksona turvapaikkaa haki 1 030 henkilöä.

Valtaosa Suomesta turvapaikkaa hakevista tulee Irakista ja Somaliasta., jotka muodostavat yli puolet turvapaikanhakijoista. Toisaalta irakilaisten turvapaikanhakijoiden määrä on viime kuukausien aikana laskenut.

Toukokuussa suomalaisviranomaiset ilmoittivat, että Irakin pohjois- tai eteläosista tulevat turvapaikanhakijat eivät tule turvallisuussyistä oleskelulupaa saamaan ilman erillisiä perusteluja. Tällainen voi olla esimerkiksi vakava sairaus, jota ei voida lähtömaassa hoitaa.

Maahanmuuttoviraston Saimaan tulosalueen johtaja Juha Similä kertoo uutistoimisto AFP:lle, että turvapaikanhakijoiden määrän kasvua on vaikea ennustaa. Similän mukaan turvapaikkahakemusten käsittely saattaa tällä hetkellä kestää jopa yli kaksi vuotta resurssipulan vuoksi. Näin siitä huolimatta, että virasto on saanut lisähenkilökuntaa hakemusten käsittelyyn.

Turvapaikan hakijoiden määrä Suomeen alkoi kasvaa toden teolla viime kesänä, kun Ruotsi, Norja, Britannia ja Alankomaat päättivät lähettää osan turvapaikanhakijoistaan takaisin lähtömaihinsa.

(MTV3 - AFP)

(21.7.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.