Mainos

Turvapaikanhakijoiden määrä laskussa

Tammi-helmikuun aikana turvapaikka myönnettiin alustavien tietojen mukaan neljälle ja oleskelulupa 113 hakijalle. Eniten turvapaikanhakijoita saapui alkuvuonna Suomeen Irakista, Serbiasta, Venäjältä ja Turkista.

Turvapaikanhakijoiden määrä on alkuvuoden alustavien tietojen perusteella edelleen laskussa. Tammi-helmikuun aikana Suomesta haki turvapaikkaa yhteensä 221 ihmistä. Koko viime vuonna hakijoita oli yhteensä yli 2300.

Eniten turvapaikanhakijoita saapui alkuvuonna Suomeen Irakista, yhteensä 43. Seuraavaksi suurimmat hakijaryhmät tulivat Serbiasta, Venäjältä ja Turkista. Yksin tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita oli 13.

- Turvapaikanhakijoiden määrän suhteen trendi on ollut laskeva koko Euroopassa, kertoo Ulkomaalaisviraston turvapaikkayksikön johtaja Esko Repo.

Tammi-helmikuun aikana turvapaikka myönnettiin alustavien tietojen mukaan neljälle ja oleskelulupa 113 hakijalle. Kielteisiä päätöksiä annettiin 260. Lisäksi 39 hakemusta raukesi.

Ulkomaalaisvirasto on aika-ajoin tarkentanut päätöskäytäntöjä sellaisten hakijaryhmien kohdalla, jotka tulevat kriisialueilta tai sotaa käyvistä maista.

Esimerkiksi Afganistanissa maan yleiset olosuhteet eivät tällä hetkellä ole peruste oleskeluluvan myöntämiselle. Maassa on kuitenkin alueita, joilla on aseellisia selkkauksia, ja oleskelulupa voidaankin joissakin tapauksissa myöntää suojelun tarpeen perusteella. Myös Somalian ja Irakin tilannetta tarkastellaan alueittain.

- Jokainen tapaus käydään kuitenkin läpi yksilöllisesti ja tapauskohtaisesti, Repo painottaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.