Mainos

Turvallisuusselonteosta tilaisuuksia yleisölle

Ulkoministeriö järjestää yhteistyössä puolustusministeriön ja sisäministeriön kanssa valtioneuvoston turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta avoimien yleisötilaisuuksien sarjan.

Ensimmäinen yleisötilaisuus pidetään Helsingissä 30. syyskuuta klo 18.00 - 19.30 Helsingin yliopiston päärakennuksessa.

Tilaisuuden avaa ulkoministeri Erkki Tuomioja. Lisäksi puheenvuoron käyttävät ylijohtaja Pauli Järvenpää puolustusministeriöstä sekä alivaltiosihteeri Jaakko Laajava ulkoministeriöstä. Alustusten jälkeen yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä ja osallistua keskusteluun.

Turvallisuus- ja puolustuspoliittinen selonteko 2004 on valtioneuvoston peruslinjaus, joka asettaa Suomen turvallisuus- ja puolustuspolitiikan toimintalinjan periaatteet ja tavoitteet sekä kehyksen sen toimeenpanolle eri sektoreilla. Selonteossa tarkastellaan perusteellisesti Suomen kansainvälisen toimintaympäristön muutosta ja sen vaikutuksia Suomen toimintakykyyn ja turvallisuuteen laajassa merkityksessä 2010-luvulle.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Yleisötilaisuuksia on tarkoitus järjestää eri puolilla Suomea, mm. Lahdessa 13. lokakuuta, Tampereella 20. lokakuuta ja Joensuussa 8. marraskuuta. Näistä tilaisuuksista tiedotetaan erikseen.

Selonteko tiivistelmineen on julkaistu suomeksi ja ruotsiksi valtioneuvoston, ulkoministeriön ja puolustusministeriön verkkosivuilla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.