Mainos

Turun ryöstön pakoauto löytyi

Yleisövihjeet ohjasivat poliisin oikeille jäljille. Ryöstäjien mahdollisesti käyttämää toista pakoautoa etsitään myös, mutta sen merkistä tai väristä ei ole vielä varmuutta.

Poliisi on löytänyt Turun maanantaisessa raharyöstössä käytetyn pakoauton. Viininpunainen farmari-Volvo löytyi runsaan kilometrin päästä rikospaikasta. Auto löytyi puolenyön jälkeen Purokadun varrelta pysäköintialueelta.

Ryöstäjillä saattoi olla myös toinen auto ryöstöpaikalta pakenemista varten. Mahdollisen toisen auton merkistä ja väristä poliisilla ei ole varmuutta.

Paljon kysymyksiä - vähän vastauksia

Volvo oli ryöstön jälkeen ajanut Läntiselle Rantakadulle Suomen Pankin naapurissa olevan asuinkiinteistön pihalta. Auto oli odottanut pihalla ryöstäjiä, jotka iskivät aidan toisella puolella pankin sisäpihalla.

Läntiseltä Rantakadulta Volvon kuski suuntasi Ursininkadun kautta Linnankadulle. Linnankadulta auto kääntyi Martinsillalle ja jatkoi pitkin Martinkatua. Martinkadulta auto pääsi nopeasti Purokadulle. Kello oli noin 17.20 maanantai-iltana.

Kun Volvo oli kääntynyt Linnankadulle, sitä seurasi kovaa vauhtia toinen auto, jonka mallista ja väristä ei ole varmuutta. Tämän auton jäljet päättyvät Linnankadun ja Ursininkadun risteykseen.

Poliisi kaipaa lisää havaintoja

Pakoauto oli varastettu pääkaupunkiseudulta. Poliisi pääsi Volvon jäljille silminnäkijähavaintojen avulla. Havaintoja on ilmoitettu pitkälti yli sata. Poliisi on ehtinyt katsoa myös osan lähiympäristön liikkeiden valvontakameroiden nauhoista.

- Nauhoistakin on ollut apua, niiltä näkyy joitakin vilahduksia. Mutta silminnäkijöiden havainnoista on ollut suurin hyöty, kertoo tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teijo Ristola.

Poliisi kaipaa lisää huomioita autojen reiteistä ja muita rikoksen selvittämiseen mahdollisesti vaikuttavia tietoja. Havainnot voi ilmoittaa numeroon (02) 2815552 tai sähköpostiosoitteeseen palaute@turku.poliisi.fi.

- Volvon kuljettaja ajoi ainakin aluksi lujaa ja vaihtoi kaistoja väärin, kertoo Ristola.

Suomen Pankin Turun-konttorin pihalla ryöstettiin maanantai-iltana rahankuljetusauto. Ryöstäjät saivat saaliikseen huomattavan summan rahaa. Poliisi mukaan ryöstölle ei vielä ole löytynyt pääepäiltyjä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.