Mainos

Turun raharyöstöstä uutta tietoa

Poliisin tutkimukset viittaavat siihen, että Turun rahakuljetuksen ryöstäjät saattoivat jatkaa pakoaan vaalealla farmariautolla.

Turun raharyöstäjät vaihtoivat pakoautonsa vaaleahkoon farmariautoon viime viikon maanantaina noin kello 17.20. Poliisi uskoo ryöstäjien siirtyneen punaisesta farmari-Volvosta vaaleaan farmariin Turussa Purokadun pysäköintialueella.

Vaalea auto lähti pysäköintialueelta Purokatua pitkin kohti Kaskenkatua. Se meni Itäisen Pitkäkadun, Kupittaankadun tai Kunnallissairaalantien suuntaan. Poliisi pyytää havaintoja auton liikkeistä.

Ryöstäjät olivat lähteneet karkuun viitisen minuuttia aiemmin Suomen Pankin luota punaisella Volvolla. Heillä oli poliisin poliisin mukaan huomattava määrä seteleitä, jotka oli pakattu kolmeen isoon kassiin. Pankin sisäpihalla ryöstön teki kolme miestä, heidän lisäkseen koplaan saattaa kuulua pakoautojen kuskeja.

Havaintoja ryöstäjistä voi kertoa puhelinnumerossa (02)2815552 ja sähköpostiosoitteessa palaute@turku.poliisi.fi.

Poliisi tutkinut punaisen Volvon

Poliisi löysi pakoautona käytetyn Volvon torstai-iltana hiljaiselta pysäköintialueelta puiston reunasta. Auto oli varastettu pääkaupunkiseudulta ennen raharyöstöä.

- Olemme penkoneet Volvon läpikotaisin, ja omistaja saa autonsa kohta takaisin, tutkinnanjohtaja, rikostarkastaja Teijo Ristola kertoi.

Ryöstöä tutkii Ristolan mukaan enimmillään parisenkymmentä poliisia. Siitä ei ole edelleenkään varmuutta, pakeniko ryöstöpaikalta Suomen Pankin luota kaksi autoa. Poliisin mukaan on mahdollista, että punaisen Volvon perässä paikalta ajoi lujaa toinenkin auto.

- Asia ei ole vielä varmistunut, mutta silminnäkijöiden havaintoja tarkastetaan koko ajan lisää.

Raharyöstö lisää poliisin ja Suomen Pankin yhteistyötä

Turun rahakuljetusryöstö lisää poliisijohdon ja Suomen Pankin edustajien yhteistyötä. Ryöstön takia on syytä järjestää kokous heti, kun tutkimuksissa on saatu oikeat ja riittävät tiedot kuljetuksissa piilevistä riskeistä, sanoo poliisiylijohtaja Markku Salminen sisäministeriöstä.

Jos tiedot ovat riittäviä, tapaaminen voidaan Salmisen mielestä järjestää ennen kuin jutun esitutkinta on saatu päätökseen.

Salminen on sopinut KRP:n päällikön Rauno Rannan kanssa siitä, että hänelle toimitetaan tutkimuksista heti sellaista tietoa, jota voidaan käyttää Suomen Pankin edustajien kanssa järjestettävässä kokouksessa.

-Siihen neuvotteluun pitää olla eväitä, hän korostaa.

Suomen ja Ruotsin poliisien ylijohdon kesken käytiin jo viime vuonna neuvotteluja Ruotsissa tehtyjen rahakuljetusryöstöjen takia. Lisäksi Suomessa järjestettiin viime vuonna Suomen Pankin ja poliisin kanssa neuvottelu, jossa pohdittiin turvapuolen järjestelyjä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.