Mainos

Kahta etsitään rajun tulipalon jäljiltä – sammutustyöt jatkuvat tunteja

Turussa Virusmäentiellä palavan puisen pienkerrostalon kahta asukasta ei ole tavoitettu.

Päivystävä palopäällikkö kertoo, että asukasrekisterin perusteella talossa on kirjoilla 13 ihmistä, joista kahta etsitään edelleen. 

Turussa palaneen pienkerrostalon sammutustyöt ovat edelleen käynnissä. Palopäällikön mukaan sammutustyöt voivat jatkua jopa iltapäivään saakka.

Varsinais-Suomen pelastuslaitoksen päivystävä palopäällikkö Petri Nenonen kertoo, että nyt aamulla palokunta raivaa muun muassa kattopeltejä pois ja tekee jälkisammutusta.

– Rakennuksesta osa katosta on palon seurauksena romahtanut. Noin kolmasosa katosta on romahtanut ja toisesta päädystä on välipohjakin romahtanut, Nenonen kertoo MTV Uutisille.

Puurakenteinen pienkerrostalo syttyi aamuyöllä Turun Raunistulan kaupunginosassa Virusmäentiellä. Palon takia evakuoitiin myös naapurirakennus.

– Jouduimme hakemaan naapuritalon asukkaat kotoaan pois, koska naapuriin tuli sen verran savua, mutta muita lähialueen asukkaita ei ole tarvinnut evakuoida. 

Lähin talo oli vain reilun kymmenen metrin päässä palavasta pienkerrostalosta. Palon alkuvaiheessa tuli oli myös vaarassa levitä.

– Rakennus on palanut puhki juuri siitä päästä, missä on toinen talo. Se saatiin kuitenkin suojattua, Nenonen kertoo.

Talossa on tiettävästi 11 asuntoa, joista jotkut olivat ilmeisesti tyhjillään. Palomestarin tiedon mukaan kaikki asukkaat on saatu ulos rakennuksesta.

Altistuneita oli kahdeksan, joista kuusi vietiin sairaalahoitoon. He pystyivät kuitenkin kävelemään itse.

Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.