Mainos

Turmakopterin musta laatikko tutkittavaksi Britanniaan

Viron syyttäjäviraston mukaan Suomenlahdella pudonneen kopterin mustaa laatikkoa ei haluta lähettää Yhdysvaltoihin eturistiriitojen pelossa. Turmakopterin valmistaja on Yhdysvalloista.

Suomenlahdella pudonneen Copterlinen helikopterin musta laatikko lähetetään Britanniaan. Viro pyysi tänään Lontoosta apua mustan laatikon tutkimiseksi ja sai myös alustavasti myönteisen vastauksen. Samalla Viron syyttäjävirasto päätti lopullisesti, että laatikkoa ei lähetetä Yhdysvaltoihin.

Viron syyttäjäviraston syyttäjä Andres Ülviste sanoi päivällä uutistoimisto STT:lle, että päätös lähettää musta laatikko tutkittavaksi muualle kuin Yhdysvaltoihin perustuu hänen mukaansa normaaliin käytäntöön tällaisissa tapauksissa, joissa saattaa syntyä eturistiriita. Ülvisten mukaan hänen päätöksensä tarkoituksena on estää myös mahdolliset syytteet häntä itseään vastaan.

- En epäile amerikkalaisten pätevyyttä enkä henkilökohtaisesti epäile myöskään amerikkalaisten uskottavuutta mustan laatikon tutkimisessa. Lauantaina tehty päätös mustan laatikon tutkimisesta muualla kuin Yhdysvalloissa on normaali menettely. Sen tarkoitus on estää mahdolliset syytteet mustan laatikon tutkimisesta maassa, jossa kopteri on valmistettu.

- Jos Copterline edustaja kysyisi minulta myöhemmin oikeussalissa, miksi annoin luvan lähettää mustan laatikon maahan, jolla on kopterin valmistajamaana eturistiriita, ja vastaisin, että luotan amerikkalaisiin, tämä olisi täysin epäasiallista virkaani nähden, Ülviste totesi.

Ülvisten mukaan mustan laatikon voisi tutkia esimerkiksi Saksassa, Norjassa tai Britanniassa, joissa on vastaava tekniikka. Ülviste muistuttaa myös, että Viron talousministeriön perustaman tutkintalautakunnan tehtävä on tutkia onnettomuuden syitä ja syyttäjän tehtävä on löytää mahdolliset syylliset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.