Mainos

Turkki pommitti yöllä Pohjois-Irakin kyliä

Turkin ilmavoimien mukaan pommitusten kohteena olivat kielletyn kurdijärjestön Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n asemat Qandilin vuoristossa ja lähialueilla.

Turkin ilmavoimat teki yöllä laajan ilmaiskun kurdisissien asemiin Pohjois-Irakissa. Hyökkäykseen osallistui irakilaisten mukaan ainakin kahdeksan Turkin ilmavoimien konetta.

Paikalliset irakilaisviranomaiset kertoivat, että turkkilaiskoneet pommittivat ainakin kymmentä kylää Sulaimanijan kurdikaupungin pohjoispuolella. Alustavien tietojen mukaan yksi nainen kuoli pommituksissa. Haavoittuneita oli tiettävästi kaksi.

Jarawan ja Sankasarin kurdikaupunkien johtajien mukaan pommitukset alkoivat kahdelta aamuyöllä ja jatkuivat useiden tuntien ajan. Useita asuintaloja ja kouluja vaurioitui iskuissa. Pommitettujen kylien asukkaita on lähtenyt pakosalle kodeistaan, kertoi Pohjois-Irakin autonomisen kurdialueen peshmerga-joukkojen edustaja Jabbar Jawar.

- Joitakin perheitä on lähtenyt pakoon kylistä, joihin tänään hyökättiin. Olemme lähettäneet rajajoukkomme selvittämään uhrien ja vahinkojen määrää, Jawar sanoi uutistoimisto AFP:lle.

Kurdisissit kohteena

Turkin asevoimien johto vahvisti ilmavoimien hyökkäyksen. Hyökkäyksen kohteena olivat Turkin mukaan kielletyn kurdijärjestön Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n asemat Qandilin vuoristossa ja lähialueilla. Turkki pitää PKK:ta terroristijärjestönä, kuten myös EU ja Yhdysvallat.

- Operaatioiden kohteena on ainoastaan terroristiliike. Niitä ei ole suunnattu Pohjois-Irakissa asuvia ihmisiä tai paikallisia rauhanomaisia ryhmiä vastaan, sanottiin Turkin asevoimien tiedotteessa.

Turkin armeija on viime viikkoina tehnyt useita iskuja kurdisissejä vastaan Pohjois-Irakin puolella. Ilmavoimien helikopterit osallistuivat joulukuun alussa tehtyyn hyökkäykseen.

Turkin mukaan PKK:n taistelijat piileskelevät Pohjois-Irakin vuoristossa ja tekevät hyökkäyksiä rajan yli Turkkiin. Turkkilaisviranomaiset pitävät järjestöä vastuussa väkivallasta, joka on vaatinut arviolta 40 000 ihmishenkeä yli 20 vuoden aikana. PKK puolestaan syyttää Turkin viranomaisia väkivallasta ja laajamittaisesta sorrosta kurdivähemmistöä vastaan.

Järjestö taistelee itsenäisen kurdivaltion puolesta Turkin kaakkoisosaan. Turkin parlamentti hyväksyi lokakuussa iskut Pohjois-Irakiin.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.