Mainos

Turkki haluaa EU:lta myönteisen kannan

Turkki ilmoittaa luopuvansa Euroopan unionin jäsenyyden tavoittelusta, jollei EU joulukuun huippukokouksessaan ota myönteistä kantaa Turkin jäsenyyskysymykseen.

Turkin kansallinen turvallisuusneuvosto ilmoitti tänään, että EU:n jäsenyyshanke "jätetään pois Turkin poliittiselta asialistalta", mikäli Luxemburgissa pidettävässä huippukokouksessa ei hyväksytä Turkkia unionin jäsenehdokkaaksi. Turvallisuusneuvosto, jonka kautta armeija saa äänensä kuuluviin Turkin politiikassa, sanoi lausunnossaan, että EU on "houkutellut Turkkia pitämättömin jäsenyyslupauksin".

EU:n komissio ehdotti kesällä, että jäsenyysneuvottelut aloitettaisiin Tshekin, Puolan, Unkarin, Slovenian, Viron ja Kyproksen kanssa. Jäsenyyttä hakeneita maita on yksitoista. Luxemburgin huippukokouksessa 13. ja 14. joulukuuta EU:n on määrä ilmoittaa jäsenyysneuvottelujen aloittamisesta joidenkin maiden kanssa.

Lontoossa pidetään helmikuussa ns. Eurooppa-konferenssi, jonne aiotaan kutsua kaikki EU:n jäsenyyteen pyrkivät maat. Turkin pääsy konferenssiin ei ole kuitenkaan varmaa Kreikan vastustuksen vuoksi.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.