Mainos

Tupakkalain voimaantuloa lykättiin

Eduskunta on lykännyt uuden tupakkalain voimaantuloa kahdeksalla kuukaudella hallituksen esittämästä ajankohdasta. Eduskunta päätti tänään äänin 92-75, että ravintoloissa tupakointia rajoitetaan vuoden 2000 maaliskuun alusta lukien. Tupakan syöpävaaralliseksi aineeksi luokitteleva pykälä astuu kuitenkin voimaan vasta vuoden 2000 heinäkuun alussa.

Äänestyksissä torjuttiin esitys siitä, että kulttuurihistoriallisesti arvokkaille ravintolatiloille myönnettäisiin poikkeuksia tupakkalaista.

Eduskuntakäsittelyssä hallituksen esitystä tiukennettiin myös siten, että tupakointi kielletään ravintoloiden baaritiskeillä ja pelitiloissa, jos työntekijöiden altistumista tupakansavulle ei voida muuten estää.

Tupakkalaki tulee voimaan asteittain. Aluksi se koskee yli sadan neliön suuruisia ravintoloita, joiden tulee varata kolmannes asiakastiloista tupakoimattomille.

Vuoden 2001 heinäkuun alusta lukien lain piiriin tulevat kaikki vähintään 50 neliömetrin suuruiset ravintolat. Tupakoimattomien käytössä tulee olla vähintään puolet tiloista.


(MTV3-STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.