Pätkäpaasto vaikutti tutkimuksessa lisäävän kuoleman riskiä tietyissä tilanteissa jopa 91 prosenttia.
Aiemmin on kerrottu, että pätkäpaastosta voi tietyissä tilanteissa olla paljonkin hyötyä terveydelle. Amerikkalaisen sydänjärjestön konferenssissa esiteltiin tutkimusta, joka kuitenkin toteaa toisin.
Pätkäpaastolla tarkoitetaan tilannetta, jossa ruokaa syödään vain tiettynä aikana vuorokaudesta. Esimerkiksi 16:8-mallissa paastotaan 16 tuntia ja syödään kahdeksan tunnin aikana.
Lue myös: Pauliina pudotti 60 kiloa vuodessa – painonhallintalääkäri kertoo, millainen dieetti onnistuu: "Varoituskellojen pitää soida, jos..."
Lisäsi kuoleman riskiä jopa 91 prosenttia
Tutkijoiden mukaan kahdeksan tai vielä harvemman tunnin aikana syöminen voi lisätä sydänkuoleman riskiä pitkällä aikavälillä, kertoo Today.