Suomalaisten ruokavaliosta pitäisi karsia reippaasti punaista ja prosessoitua lihaa ja toisaalta lisätä kasviksia ja hedelmiä. Ruokatottumusten muutoksen ei pitäisi kuitenkaan jäädä ainoastaan kansalaisten harteille.
Kesällä 2023 julkaistiin uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset, joissa ihmisiä kehotetaan muun muassa rajoitettuun punaisen ja vaalean lihan syöntiin.
Yksittäinen kuluttaja voi tehdä toki valintoja omakohtaisesti, mutta laajempaan kulttuurimuutokseen kaivataan enemmän.
Strategisen tutkimuksen neuvoston hankkeet Reilu ruokamurros (Just food) ja Palkokasveilla kohti kestävää ruokajärjestelmää ja terveyttä (Lef4Life) julkaisivat ravitsemussuosituksiin liittyvän politiikkasuosituksen, jonka tarkoituksena on saada kaikki yhteiskunnan sektorit tukemaan kestävään ruokavalioon siirtymistä.
Helsingin yliopiston ravitsemustutkija Sari Bäck vieraili Huomenta Suomessa kertomassa, mitkä ovat suurimmat ongelmat suomalaisten ruokavalioissa tällä hetkellä ja miten yhteiskunta voi tukea suomalaisia ravintovalinnoissa.

