Tuomo Ruudulta painava huomio Leijonista – tässä on joukkueen suuri vahvuus: "Venäläisiä vietiin ihan täysin"

Vilttiketjussa käsiteltiin HPK:n suomenmestaruutta ja loppuviikosta alkavia jääkiekon MM-kisoja 16:38
Tuomo Ruutu, Pekka Kangasalusta ja Teemu Niikko analysoivat Leijonien tilannetta jääkiekon MM-kisojen alla.

C Moren asiantuntija Tuomo Ruutu katsoo, että Suomen joukkueella on mahdollisuus mennä jääkiekon MM-kisoissa päätyyn asti.

Leijonilla on jalkeilla ennätyksellisesti peräti 18 ensikertalaista. Ruutu arvioi Suomen pelaajistoa tasaiseksi.

– Ensikertalaisia on paljon, mutta kun katsoo joukkuetta, on kuitenkin kokemusta. (Veli-Matti) Savinaista, (Juhani) Tyrväistä, ei ihan nuoria poikia. On kokeneita pelaajia, jotka ovat pelanneet muissa sarjoissa paljon, vaikkeivät välttämättä MM-kisoja niin paljon, Ruutu alleviivaa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Iällisesti joukkueen vanhin pelaaja on Kristian Kuusela, 36, joka on samalla arvokisadebytantti. Ainoat alle 20-vuotiaat pelaajat ovat Kaapo Kakko, 18, ja Henri Jokiharju, 19.

"Ei helppo joukkue pelata vastaan"

SM-liigan finalisteista Leijoniin valittiin vain kolme pelaajaa, hopeajoukkue Kärppien maalivahti Veini Vehviläinen ja puolustajat Atte Ohtamaa sekä Jani Hakanpää

– En näe siinä mitään ongelmaa. Saatiin nopeasti joukkue kasaan. Tilanne voisi olla toinen, jos edellinen EHT-turnaus olisi mennyt huonosti. Mutta kun katsoo, miten yksilöt Tshekin turnauksessa pelasivat, tuli aikamoisia onnistumisia. On ehkä ollut valmiita kenttiä ja kokonaisuuksia, jotka pelasivat jo yhdessä hyvin.

Leijonat hävisi kyseisessä EHT-turnauksessa ainoastaan päätöspelin Ruotsille niukasti 1–2. Sitä ennen Suomi voitti Tshekin ja tähtiä pursunneen Venäjän. Ruutu suitsuttaa Leijonia erityisesti kaksinkamppailuosaamisesta.

– Esimerkiksi Venäjää vastaan kovuus ja kaksinkamppailupelaaminen olivat hyvällä tasolla. Yhtenäisyys myös. Suomi vei järjestään todella kovia venäläisiä kaksinkamppailupelaajia ihan täysin.

– Totta kai Venäjä tuosta paljon parantaa vielä, se on ihan selvä.

Mutta yhtä lailla, Leijonat osoitti karheudellaan suuren vahvuutensa MM-kisojakin ajatellen.

– Tuossa joukkueessa on paljon santapaperia. Se ei ole helppo joukkue pelata vastaan. On (Juhani) Tyrväistä, (Petteri) Lindbohmia, (Veli-Matti) Savinaista, (Juho) Lammikkoa – on inhottavuutta molempiin suuntiin, Ruutu ylistää.

Ruutu arvioikin, että MM-kisoissa Leijonilla on mahdollisuudet "mihin vain".

– Se on ihan selvä homma, vaikka siellä on toki kovia joukkueita. En tiedä, onko USA:lla ollut ikinä noin kovaa joukkuetta MM-kisoissa. Ruotsilla on todella kova joukkue, mutta niin se on aina ollut. Suomi ei ole suosikkeja, mutta he voivat vaikka voittaa.

– Kun ajattelen taaksepäin vuotta 2011, meillä ei montaa NHL-pelaajaa ollut eikä hirveästi mahdollisuuksia annettu, ja voitettiin maailmanmestaruus. Voidaan myös katsoa Minskin (vuoden 2014) kisoja, joissa Suomi pelasi loistavasti Venäjää vastaan loppuottelussa ja oli lähellä voittaa. Sielläkään ei montaa NHL-pelaajaa ollut ja silti mentiin pitkälle.

– Viime vuonna oli aika paljon aika laadukkaita pelaajia ja ei päästy. Se on aika pienestä kiinni, Ruutu summaa.

Slovakian MM-kisat lyödään käyntiin perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat