SM-liigafinalisteista valittiin Leijoniin vain kolme pelaajaa – Karri Kiveltä napakka kannanotto

Jääkiekon SM-liigan finaalijoukkueista Leijonien MM-ryhmään valittiin vain kolme pelaajaa ja kaikki hopeajoukkue Kärpistä: maalivahti Veini Vehviläinen ja puolustajat Atte Ohtamaa sekä Jani Hakanpää. C Moren asiantuntija Karri Kivi pitää ratkaisua oikeana.

– Olisin valinnut itse samat kolme ilman että minulla oli hajuakaan, mitä he ovat tekemässä, Kivi kommentoi.

– Vehviläinen on pelannut tällä kaudella vahvat maajoukkuenäytöt, ja Hakanpää tuo kokoa puolustukseen. Hän olisi viime vuonna varmasti ollut kisoissa, mutta loukkaantui juuri ennen niitä. Ohtamaa on Hakanpään tavoin tuttu mies. He tuovat molemmat puolustuksen jämäkkyyttä, mitä joukkue varmasti kaipasi.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​

Puhuttavina niminä rannalle jäivät muun muassa Kärppien Ville Leskinen, joka oli runkosarjassa pistepörssin toinen (58 peliä, 29+28=57), ja HPK:n Teemu Turunen, joka oli pörssin kolmas (57 peliä, 20+34=54). Pudotuspeleissä Leskinen oli pistepörssin ykkönen (17 peliä, 7+8=15) ja Turunen kakkonen (17 peliä, 5+9=14). 

Suomen joukkueessa ei näy Kiven papereissa yllätyksiä.

– Heillä on ollut aikaa miettiä kokonaisuutta, kun vaihtuvuus on ollut hyvin pieni. SM-liigan finaalit menivät myös aika pitkälle. Aika hyvin runko on kasautunut, ja heillä oli yhtenäinen joukkue EHT:ssä, Kivi viittaa juuri päättyneeseen Tshekin turnaukseen.

"Hyvä pohja tehdä vaikka mitä yllätystä"

Pelaajamateriaaliltaan Suomen MM-kisajoukkue on tavallista heikompi ja ensikertalaisina on ennätyksellisesti peräti 18 pelaajaa.

– Se on nyt kaikille selvää, että nyt jos koskaan mennään vahvasti joukkue edellä. Se on huokunut tuosta joukkueesta vaikka viimeisen EHT:n aikana selvästi. Jokaisella on rooli tiedossa ja jokainen on sen hyväksynyt. Jokainen tietää, mitä tuo ryhmään. Jokainen tietää, että yhdessä mennään. Se helpottaa arkea, kun ulkoa tulee kova paine ja joukkue on helkutin yhtenäinen, Kivi korostaa.

– Hyvät maalivahdit ja viimeisen päälle yrittäminen. Siinä on hyvä pohja tehdä vaikka mitä yllätystä.

Tshekin EHT-turnauksessa Leijonat löi isäntämaa Tshekin lisäksi tähtiä pursunneen Venäjän. Ruotsia vastaan tuli niukka 1–2-tappio.

– Suomi onnistui niissä peleissä. Sai sen hyvän itseluottamuksen. Tuollainen on erittäin tärkeää viimeisissä tapahtumissa ennen kuin kisat alkavat. Pelaajat, valmennus ja johtoryhmä saavat itseluottamusta, että homma rullaa. Silloin on kivempi lähteä kisoihin, Kivi sanoo ja jatkaa:

– Suomen pelaajista ei huokunut yhtään sellainen kunnioitus. Muilla joukkueilla on miettimistä siinä, miten he saavat raavittua joukkueensa pelaavan potentiaalin. Se ei ole meidän suomalaisten murhe. Jos on nimekkäitä pelaajia, jotka ovat pitkälle yli 30, mutta he eivät ole täysillä mukana, niin kyllä nämä uudet innokkaat äijät ajavat ohi. Se on nähty. EHT:n osoitus Suomelle oli se, että kaikki on mahdollista.

Slovakiassa tahkottavat MM-kisat käynnistyvät perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat