Tuomisen valtakausi kotimaan squashkentillä jatkuu

Suomen squashkenttien pitkäaikainen valtias Olli Tuominen ei antanut nuorten haastajien horjuttaa valta-asemaansa. Maailman squasheliittiin kuuluva Tuominen (PSA-ranking 16) voitti odotetusti Tampereella pelatun Nääs-Cup 2008 -turnauksen mestaruuden.

Kovatempoisessa loppuottelussa Tuominen vei voiton 17-vuotiaasta tulevaisuudenlupauksesta Henrik Mustosesta 3-0. Eränumerot uudella ammattilaisten pistelaskulla pelatussa ottelussa olivat Tuomiselle 13-11, 11-8, 13-11.

- Vauhdikas ja todella tasokas kamppailu. Varsinkin ensimmäisessä erässä Mustosen tempo oli todella kova, kunnes vähitellen sain oman pelikuvioni toimimaan, Tuominen totesi.

- Olemme molemmat samanlaisia hyvin vastustajan peliä lukevia kavereita, jotka pitävät ratkaisuiden tekemisestä. Nyt vauhti oli aika ajoin jopa kovempaa kuin ammattilaiskentillä.

Lokakuussa Tuomista odottaa kauden päätavoite World Open eli henkilökohtaiset MM-kilpailut Manchesterissa.

Tyytyväinen loppuotteluun oli myös Henrik Mustonen, joka kolmannessa erässä eteni jopa eräpalloon asti, mutta ei saanut venytettyä ratkaisua neljänteen erään.

- Muutama ratkaisu jäi harmittamaan. Ollin tarkka peli ja syvälle takanurkkiin suunnatut kovat lyönnit tuntuivat pelin edetessä, Mustonen kommentoi.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat