Mainos

Tuomioja tuomitsee Rantissin surman

Ulkoministeri Erkki Tuomioja arvostelee nettisivuillaan palestiinalaisten Hamas-järjestön johtajan Abdel Aziz Rantissin surmaa. Hänen mukaansa Lähi-idän ja Irakin tapahtumat voivat vain lisätä terrorismia tavalla, joka vastaa Osama Bin Ladenin toivomuksia.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) arvostelee tiukin sanoin palestiinalaisten Hamas-järjestön uuden johtajan Abdel Aziz Rantissin surmaa. Hän kirjoittaa nettisivuillaan, että Rantissi on kiistatta osallinen hirvittäviin rikoksiin ihmisyyttä vastaan. Se ei hänen mielestään kuitenkaan tee Israelin toistamiseen käyttämää laitonta teloitusta oikeutetuksi eikä viisaaksi teoksi.

Tuomioja muistuttaa, että murha tapahtui heti pääministeri Ariel Sharonin Washingtonin-vierailun jälkeen. Tämä antaa hänen mielestään vaikutelman, että teko ainakin välillisesti olisi saanut Yhdysvaltojen siunauksen.

- Ei pidä ihmetellä, jos tämäntapainen kahden maailman mahtavimpiin sotilasmahteihin kuuluvan valtion toiminta johtaa siihen, että sadat palestiinalaiset ja muslimit haluavat jakaa Rantissin marttyyriuden - kuten he asian näkevät - viattomiin ihmisiin kohdistuvan terroriteon kautta, hän kirjoittaa.

Tuomiojan näkemyksen mukaan Rantissin murha tai mikään muu syy ei kuitenkaan oikeuta ainoaankaan terrori-iskuun tai muuhun väkivallantekoon. Niitä, jotka tähän syyllistyvät, on hänen mielestään oikeusvaltion periaatteiden mukaisesti kohdeltava rikollisina.

- Mutta myös ne, jotka itse käyttävät keinoja, jotka sotivat kansainvälistä lakia ja oikeusvaltion periaatteita vastaan, ovat osaltaan vastuussa terrorismista, hän huomauttaa.

Tuomioja kirjoittaa myös yleisesti terrorismista. Hänen mielestään on käynyt yhä selvemmäksi, etteivät poliisin toimet eivätkä oikeudelliset tai aseelliset toimet riitä terrorismin eliminoimiseen, ellei samanaikaisesti päästä käsiksi niihin syihin ja oloihin, jotka ovat terroristitoiminnan kasvupohjana ja yllykkeenä.

- Tällä hetkellä tapahtumat Lähi-idässä ja Irakissa voivat vain lisätä terrorismia tavalla, joka varmasti vastaa Osama Bin Ladenin toivomuksia, hän pohtii.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.