Mainos

Tuomioja: Kirjautin eriävän mielipiteen historiankirjoitusta varten

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kertoo kirjauttaneensa eriävän mielipiteensä EU:n ministerivaliokunnan pöytäkirjaan Venäjä-pakotteista historiankirjoitusta varten.

"Historiankirjoittajat saavat aikanaan tehdä tästä oman tulkintansa."

Hän sanoi päivällä Politiikan toimittajat ry:n lounastilaisuudessa, että ei kuvitellut tämän tulevan julkisuuteen. Eilen kävi ilmi, että Suomen hallitus on harvinaisella tavalla ollut erimielinen Venäjä-pakotteiden aikataulusta.

Tuomioja ei halunnut avata tarkemmin ratkaisuaan, mutta kertoi sen olleen hänelle ensimmäinen kerta, kun hän kirjaa pöytäkirjoihin erimielisyytensä. Historiankirjoittajat saavat aikanaan tehdä tästä oman tulkintansa, Tuomioja sanoi. Hän aikoo aikanaan avata tapahtunutta ehkä myös omissa muistelmissaan. Ulkoministeri korosti, että itse pakotepäätöstä hän ei ole kyseenalaistanut.

Hänen mukaansa Suomen hallitus on yhtä mieltä Venäjä-pakotteiden sisällöstä, mutta aikataulusta on ollut erimielisyyttä. EU:ssa sama, 6-8 maan joukko on Tuomiojan mukaan yhä sitä mieltä, ettei pakotteita pitäisi panna täytäntöön juuri nyt, vaan odottaa Ukrainan ja Venäjän välisen tulitauon kestävyyttä.

Stubb: Jokainen saa esittää merkintänsä 

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) vakuuttaa hallituksen olevan yhtenäinen EU:n Venäjä-pakotteiden suhteen.  

Stubb sanoi toimittajille eduskunnassa, että jokaisella ministerillä on hänen mielestään oikeus esittää EU-ministerivaliokunnan pöytäkirjaan oma merkintänsä. 

Stubb sanoi, että Tuomioja itse tietää parhaiten kirjauksen merkityksen. Pääministerin mukaan Tuomiojalla on hänen täysi tukensa ulkoministerinä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja