Tuomas Virkkusen näkökulma: Pep Guardiolan itserakennetut painajaiset

Manchester Cityn näkökulmasta viimeviikkoista tappiota Tottenhamille voi lähestyä useammasta kulmasta. Toisaalta, kolmesta lähiaikojen Spurs-pelistä Lontoon kamppailu oli juuri se, minkä voi hävitä. Toisaalta taas Pep Guardiola kaivoi jälleen kerran Mestarien liigan pudotuspeleissä itselleen kuopan omituisilla pelaajavalinnoillaan, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Pep teki sen jälleen. Tämä oli yleinen konsensus Englannin maalla viimeviikkoisen tappion jälkeen. "Overthinking" on termi, jota Englannissa on käytetty, eli suomeksi suurinpiirtein yliajatteli, ylianalysoi. Guardiola on syyllistynyt tähän ennenkin.

Menestyksekkäistä Bayern-vuosista jäi tälle osastolle myös paljon jossiteltavaa, varsinkin Pepin ensimmäisen kauden osalta.

Avauspelissä välierissä Real Madrid voitti Bernabeulla 1-0, ottelun jälkeen esimerkiksi Arjen Robben totesi lehdistölle odottaneensa parempaa Realia. Kotiottelussa Pep iski kehiin liian hyökkäysvoittoisen ryhmän ja Real marssi 4-0-vierasvoittoon ja finaaliin.

Kolmen kauden aikana tuloksena oli aina lähes automaattisesti tullut Bundesliigan mestaruus, mutta sillä joukkueella mikä Pepillä oli (hallitseva mestari tämän astuessa ruoriin), odotusarvot olivat Mestarien liigan kohdalla vielä semifinaaleita korkeammalla.

Cityssä ensimmäisellä kaudella tuli lähtö yllättäjä Monacoa vastaan. Tuolla kaudella Monaco oli kuin tämän kauden Ajax, se hurmasi hallitulla luovuudellaan. Sen lisäksi se ei ollut Pepin joukkue, se oli vasta rakennusvaiheessa.

Sen sijaan viime kaudella Anfieldin puolivälierässä nähtiin jälleen ihmeellinen kokoonpano. Raheem Sterlingin jättäminen penkille siinä vireessä oli virhe. Avauksessa oli kokoonpano, jota Guardiola ei ollut käyttänyt kertaakaan kauden aikana.

Heti toisen puoliajan alussa hän vaihtoi Sterlingin yllättäen aloittaneen Ilkay Gundoganin paikalle, mutta se oli liian myöhäistä. Liverpool oli jo ratkaissut koko otteluparin ensimmäisen puolituntisen aikana.

Viikko sitten kaikkien yllätykseksi Leroy Sane ja Kevin de Bruyne aloittivat penkiltä. De Bruynen tapauksessa voidaan spekuloida sillä, oliko hän riittävässä iskussa loukkaantumisten jäljiltä, mutta Sanen koirankopitus tällä kaudella on herättänyt kysymyksiä.

Heung-min Sonin tehtyä johto-osuman, oli syytä olettaa vaihtojen olevan tulossa. Pep odotti kuitenkin vielä kymmenen minuuttia ja laittoi kaksikon kentälle vasta 89. minuutilla. 

Guardiolan tämänpäiväiset puheet siitä, että hän ei tullut Cityyn voittamaan Mestarien liigaa ovat pelkkää puppua. Cityn organisaatio ja arsenaali ovat tehty voittamaan kaikki mahdollinen.

Valioliigan mestaruudet ovat huima juttu, mutta noustakseen Euroopan huipulle pitää voittaa Mestarien liiga ja se on varmasti Cityn organisaation tavoitteena.

Ajoittain tuntuu että Mestarien liigasta on tullut eräänlainen pakkomielle enemmänkin Pepille, mistä nämä ihmeelliset kokoonpanovalinnatkin saattavat pohjautua.

Pelin taso tällä kaudella, varsinkin viimeisten kuukausien aikana, on ollut sitä luokkaa, ettei yllätyksellisiin muokkauksiin ole ollut edes tarvetta. Perustaso on ollut niin korkealla.

Silti, pidän edelleen Guardiolan ryhmää todennäköisempänä jatkajana tästä otteluparista. Silti, ehkä kaikkein eniten odotan tänään Guardiolan avauskokoonpanoa.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester City – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Porto – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat