Barcelonan kolme kivuliasta vuotta Mestarien liigassa takana – "Messi hankkii meidät aina ulos ongelmista"

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde ylisti tiistaina kaksi maalia tehnyttä Lionel Messiä, kun Barcelona kaatoi Manchester Unitedin yhteismaalein 4-0 ja eteni Mestarien liigan välieriin ensimmäisen kerran sitten kevään 2015.

Ottelun ensimmäiset kymmenen minuuttia olivat Unitedin, kun Marcus Rashford kolautti pallon ylärimaan, mutta tämän jälkeen tahdin määräsivät Messi ja Barcelona.

– Messi hankkii meidät aina ulos ongelmista, emmekä aio pyytää anteeksi, että hän pelaa joukkueessamme, Valverde sanoi Reutersin mukaan.

– Leo astuu tärkeissä peleissä aina esiin, ei vain isoissa hetkissä, vaan läpi pelin. Hän pystyy aina tekemään maaleja, mutta hän myös ajaa joukkueen hyökkäyspeliä eteenpäin.

Barcelona eteni neljän parhaan joukkoon pudottuaan kolme kertaa peräkkäin puolivälierävaiheessa viime vuosina. 

– Meillä oli paljon toivoa tässä otteluparissa, sillä edellisestä kerrasta välierissä on pitkä aika ja putosimme viime vuonna kivuliaasti, Valverde sanoi AS Romalle putoamiseen viitaten.

Juttu jatkuu videon jälkeen


Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär asetti Barcelonan Mestarien liigassa suosikin asemaan.

– Heidän laadullaan, hyökkäyskolmikollaan ja Ousmane Dembelen ja Malcomin kaltaisilla hankinnoilla, en löisi vetoa heitä vastaan, Solskjär sanoi Reutersin mukaan.

Barcelonan kilpailun suosikiksi nimittänyt norjalainen antoi tunnustuksen myös Messille.

– Hän on poikkeuksellinen lahjakkuus, hän ja Cristiano Ronaldo ovat olleet parhaat pelaajat maailmassa viimeisen vuosikymmenen ja hän näytti, miksi ajattelemme näin, Solskjär sanoi.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester City – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Porto – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat