Sensaatiomaisesti välieriin edennyt Ajax aloitti Mestarien liiga -taipaleensa jo heinäkuussa – "Meidän olisi ehkä pitänyt voittaa ottelu selvemmin"

Ajax jatkoi satumaista kevättään jalkapallon Mestarien liigassa, kun se pudotti Juventuksen puolivälierissä yhteismaalein 3-2. Päävalmentaja Erik ten Hag sanoi joukkueen jatkavan "rajojensa venyttämistä" välierävaiheessakin.

Joukkueesta tuli tiistain voiton myötä ensimmäinen kaikki kilpailun karsintakierrokset läpäissyt joukkue, joka on edennyt välieriin.

Ajax aloitti Mestarien liiga -taipaleen viime vuoden heinäkuun 25. päivä kilpailun toiselta karsintakierrokselta itävaltalaista Sturm Grazia vastaan.

Tiistain ottelu oli joukkueelle tämän kauden kilpailussa kaikkiaan 16:s. Se on kuusi enemmän kuin jalkoihin jääneellä Juventuksella.

– Tämä joukkue kasvaa ja kasvaa. Tiedämme, miten venyttää rajoja joka kerta. Tottenhamin ja Manchester Cityn myötä haaste tulee olemaan toinen. Odotamme sitä innolla, Ten Hag ennakoi ottelun jälkeen Reutersin mukaan.

– Toisella jaksolla meillä oli kolme tai neljä selvää maalipaikkaa. Mielestäni meidän olisi pitänyt ratkaista ottelu paljon aikaisemmin. Mutta olen iloinen ja ylpeä joukkueestani.

Ajax on myös kilpakumppaninsa PSV:n jälkeen 14 vuoteen ensimmäinen joukkue Englannin, Saksan, Espanjan, Italian ja Ranskan ulkopuolelta, joka etenee välieriin.

– Tulos on tärkeä koko hollantilaiselle jalkapallolle. Olemme matkalla takaisin huipulle. Meillä on hankintoja ja uskomattomia lahjakkuuksia, tulemme olemme aina vain parempia. Emme olleet suosikkeja, mutta filosofiallamme venytimme jälleen rajojamme, Ten Hag päätti.

Ajaxin voittomaalin tehnyt Matthjis de Ligt uskoo joukkueen mahdollisuuksiin edetä kilpailussa päätyyn asti.

– Voimmeko voittaa koko kilpailun? No, olemme nyt välierissä ja olemme pudottaneet kaksi suosikeista viime kierroksilla. Seuraavat ottelut tulevat olemaan erittäin vaikeita, mutta niin olivat nämäkin, joten kuka tietää, De Ligt kysyi Reutersin mukaan.

– Dominoimme ottelua tauon jälkeen ja olimme todella voiton arvoisia. Itseasiassa, meidän olisi ehkä pitänyt voittaa selvemmin, nuorisotähti Frenkie de Jong sanoi.

9.43 juttuun lisätty pelaajien kommentteja ja otsikkoon vaihdettu Frenkie de Jongin sitaatti.

Mestarien liigan ottelut ja studiot tällä viikolla:

Keskiviikko:
Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Manchester City – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1
Porto – Liverpool klo 21.45 C More Sport 2

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat