Tuomas Virkkusen näkökulma: Kirpun ja jätin taisto

Joukkuelajeissa yksilöiden nostaminen esiin on aina vähän arveluttavaa, mutta tämänpäiväisessä koitoksessa ei ole muuta mahdollisuutta. Upeiden joukkueiden välisestä mittelöstä kuoriutuu yksi taistelupari esiin: Virgil van Dijk vastaan Leo Messi, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Toinen on ollut tämän kauden Valioliigassa sekä Mestarien liigassa ohittamaton, toisella on eniten onnistuneita haastoja Euroopan Top 5 -liigoissa. Messi on ollut viime ajat jumalmoodissa, mutta niin on ollut myös Van Dijk.

Mikä todennäköisesti vielä parasta, Messi useimmiten pelaa Barcelonan oikealla laidalla (lähtökohtaisesti liikkuen toki paljon keskelle) ja Van Dijk puolestaan on Poolin vasemman puolen toppari, joten näitä kaksinkamppailuja on odotettavissa.

En tiedä, voiko sanoa, että Barcelona on ollut jälleen kerran liian riippuvainen Messistä, koska he ovat kuitenkin jo varmistaneet mestaruuden, pelaavat Espanjan cupin finaalissa ja ovat nyt Mestarien liigan välierissä. Messin tehot ovat toistaiseksi riittäneet, mutta nyt vastus on paljon kovempi mitä toistaiseksi tällä kaudella on kertaakaan ollut.

Barcelona ei ole koko kauden aikana kohdannut niin laadukasta joukkuetta kuin Liverpool on. Real Madrid on ollut sekaisin, Cholon Atletico ei ole yltänyt parhaimpaansa, Mestarien liigan pudotuspeleissä sillä on ollut vastassa kakkoskategorian joukkueet Lyon ja Manchester United. Voitosta voittoon marssinut ryhmä saa masiivisimman haasteensa tänä iltana Camp Noulla.

Jürgen Klopp on pistänyt tällä kaudella viimeistään puolustuspelin kuntoon. Se on ottanut vähentyneen prässäyspelin myötä tehoja pois hyökkäyspäästä, mutta kenttätasapaino on ollut laadukkaampi. Van Dijkin johtama puolustus on ollut erittäin hyvä, vaikka miehet linjassa ovatkin ajoittain vaihtuneet.

Kloppon joukkueet ovat tyypillisesti juosseet 120 kilometriä ottelua kohti, mutta tämän kauden aikana on nähty hieman vähemmän kilometrejä, mutta enemmän spurtteja. Pallo on tehnyt enemmän työtä. Tämäkin on joka tapauksessa mielenkiintoinen kontrasti illan taistoon, koska Barcelona on tyypillisesti joukkue, joka löytyy juoksukilometrejä mitattaessa aina häntäpäästä.

On julmaa ajatella, että Liverpool voi saavuttaa Valioliigassa 97 pistettä (tämänhetkiselläkin 91 pisteellä olisi voitettu Valioliigan mestaruus 2000-luvulla 16 kertaa), jäädä ilman mestaruutta, samaan aikaan päästä Kloppon johdolla jälleen eurofinaaliin ja hävitä, koska Jürgen Klopp ei olisi voinut asioita paremmin Liverpoolissa tehdä.

Merseysiden rannalla toivotaan, että tällä kertaa se viimeinen silaus ei jää puuttumaan.

Mestarien liiga C Morella keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Barcelona – Liverpool klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat