Tuomas Virkkusen näkökulma: Hulluuden highway

Tottenham on noussut rimaa hipoen jo useamman kerran tämän kauden aikana, miksei vielä kerran? Eilinen eeppinen Liverpoolin voitto valaa varmasti uskoa vielä enemmän, kirjoittaa C Moren jalkapalloselostaja Tuomas Virkkunen.

Vertailut Liverpooliin eivät tosin Spursin kannalta ole rohkaisevia, sillä Mauricio Pochettinon ryhmä on näyttänyt väsyneeltä ja kurittomalta viime aikoina.

Kaksi punaista korttia Bournemouthia vastaan Valioliigan edellisellä kierroksella eivät kerro hyvää, eivätkä kolme peräkkäistä maalitonta tappiota.

Kauden ratkaisevilla hetkillä Pochettinon joukkueen materiaalin ohuus näyttää tylyllä tavalla Tottenham-pomo Daniel Levylle, kuinka edeltävissä siirtoikkunoissa olisi pitänyt toimia.

Tottenham ei ole hankkinut ketään viimeiseen kahteen siirtoikkunaan, ja nyt kun hyökkäyksessä ja keskikentällä on ollut loukkaantumisia, pelaajien hankkimattomuus on iskenyt kasvoille.

Spurs on kuitenkin kahden ottelun päässä seurahistorian suurimmasta saavutuksesta, joten on harmillista, että se on joutunut tähän tilanteeseen.

Jos kuitenkin Liverpoolilla oli noin neljän prosentin sauma edetä finaaliin ja Spursin prosentit ovat EuroClubIndexin mukaan jopa kolmenkymmenen luokkaa, niin kaikki on toki mahdollista.

Kolme alkulohkon ottelun jälkeen Tottenhamilla oli vain yksi piste. Tuolloin alkulohkosta jatkoonpääsyn mahdollisuudet olivat huomattavasti heikommat.

Energisyyttä tuo pelkästään jo Heung-min Sonin paluu pelikiellosta Amsterdamin iltaan.

Harry Kanen poissaolo ei ole enää hetkeen tuntunut niin musertavalta kuin vielä muutama vuosi sitten. Tämän kauden aikana Spursin voittoprosentti otteluissa on ollut jopa parempi ilman Kanea kuin Kanen kanssa.

Son tuo Spursin kannalta toivottavasti tehoja hyökkäykseen, koska totuuden nimissä, joukkue ei luonut kunnon maalintekopaikkoja Dele Allin tilannetta lukuun ottamatta käytännössä lainkaan.

Tehottomaan pyöritykseen pitää saada kunnon murtautumispaikkoja pitäen samalla Ajaxin taitavan pelinrakentelun minimissä.

Tehtävä on vaikea, mutta tämä ehkä kaikkien aikojen kausi Mestarien liigassa nousuineen ja laskuineen ei ole vielä nähty. Spurs itsessään on niitä jo tarjonnut roppakaupalla, ehkä vielä kerran?

Mestarien liiga keskiviikkona:

Jalkapallostudio klo 21.00 C More Sport 1 ja mtv.fi
Ajax – Tottenham klo 21.55 C More Sport 1

Kaikki Mestarien liigan ottelut suorana ja suomeksi selostettuna vain C Moressa. Lue lisää tästä.

Lue myös:

    Uusimmat