Tuomas Holopainen: Nightwish-laulajasta päätös ensi vuonna

Nightwish julkistaa uuden laulajan ensi vuoden alussa.

Nightwishin laulunkirjoittaja ja kosketinsoittaja Tuomas Holopainen sanoo STT:n haastattelussa, ettei yhtyeen seuraavasta, vakituisesta laulajasta ole tehty vielä päätöksiä.

Nightwishin maailmankiertueella laulajana toimii hollantilainen Floor Jansen, joka Holopaisen mukaan on ilman muuta laulajaehdokaslistan kärkipäässä. Myös Jansen on kertonut haluavansa jatkaa yhtyeessä tulevina vuosina.

– Olemme tulleet Floorin kanssa erittäin hyvin toimeen sekä ammatillisessa mielessä että henkimaailman jutuissa, mutta emme kerta kaikkiaan halua tehdä pysyviä ratkaisuja tällä hetkellä. Tässä on käyty sellainen kurimus läpi, että jotenkin ei vain jaksa. Uusi laulajamme julkistetaan ensi vuoden alussa.

Laulajan pesti on ollut yhtyeen tuulisin paikka. Nightwishin muut jäsenet erottivat Tarja Turusen bändistä vuonna 2005 ja hänen seuraajansa Anette Olzon jätti yhtyeen näkemyserojen vuoksi viime vuonna.

Vaativaan tehtävään lyhyellä varoitusajalla astunut Jansen on otettu erinomaisesti vastaan sekä fanien että kriitikkojen parissa.

– Tunnelma bändissä on nyt hirmu innostunut, hyvä ja helpottunut. Ihmiset varmaan huomaavat keikoillakin, että Nightwishissa on taas virtaa, Holopainen kertoo.

Jansen laulaa myös toisessa yhtyeessä, ReVampissa, jonka kanssa hän lähtee syksyllä kiertueelle.

Ensi kuun puolivälistä alkaen Nightwish-muusikot vetäytyvät keikkatauolle ja levyntekoon.

– Levyn julkaisu menee vuoden 2015 alkupuolelle, valmiina on jo yksi puolikas biisinraakile.

(MTV3–STT)

Lue myös:

    Uusimmat