Tuo parvekkeelle talvista tunnelmaa – katso suloinen tuunausidea!

Lumikinoksia odotellessa parvekkeelle voi tuoda valoa valkoisella. Valkoiseen neuleeseen kiedotut kukkaruukut luovat parvekkeelle talvista lumihankien tunnelmaa.

Parvekeasetelman innoittaja oli hieman vaaleanpunaisesta väriä poskiinsa saanut valkoinen marjakanerva. Kaunis kukka sai valkoisen ruukkunsa ympärille kirpputorilta löytyneestä keepistä leikatun neulesuikaleen. Pörröinen neule antaa ruukulle pehmeän ilmeen ja samalla myös hieman suojaa pakkaselta.

Marjakanerva sai kaverikseen muratin sekä katajanoksista kootun kimpun. Niidenkin ruukut kiedottiin neuleisiin ja neuleet sidottiin kiinni vanhan lakanan suikaleista letitetyillä palmikkonauhoilla. Nauhassa toistuvat marjakanervan heleän vaaleanpunaiset sävyt.

Valkoiset neulesuikaleet leikeltiin kirpputorilta löytyneestä hartiakeepistä. Keepin yläosa rusetteineen koristaa katajaruukkua.

Ruukkusuojukset voi neuloa myös kotoa löytyvistä langanjämistä. Paksu villalanka palmikkokuviolla neulottuna on mukavan talvinen suojus ruukulle. Neulo hieman ruukkua korkeampi ja leveämpi pala ja kiinnitä se ruukun ympärille narulla tai muutamalla pistolla ommellen.

Suojuksen saa nopeasti myös vanhasta kaulahuivista kietomalla tai sujauttamalla ruukun ison villasukan varteen tai säärystimen sisään. Etsivä löytää kirpputoriltakin omalle parvekkeelleen sopivia neuleita ruukkuja varten leikeltäväksi muutamalla eurolla.

Aivan taivasalle neulesuojukset eivät sovi ellei toiveena ole juurikin kosteuden huovuttama villasuojus.

Teksti: Henna Kekki
Kuvat: Mikko Kekki

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja