Tuo baaritiski kotiisi – lue parhaat ideat ja uutuudet!

Kasvanut kiinnostus ruuanlaittoon on lisännyt nyt myös kotibaarien suosiota. Sisustamisen kansainvälisenä trendinä ovat keittiöbaarit, joissa käytännöllisyys ja herkullinen muotoilu kulkevat käsikkäin.

Sisustamisessa puhaltavat nyt uudet tuulet. Kodin tilat sulautuvat yhteen, ja tätä lounge-ajattelua myötäilee myös baaritunnelma. Tyyliin kuuluu harkittu värimaailma, mukavat istuimet ja tilan tuntu. Inspiraatiota ja rohkeita ideoita haetaan ammattikäyttöön ja julkisiin tiloihin tarkoitetuista mallistoista.

Hyvinvoinnin keidas

Kotibaarissa kaikki on käden ulottuvilla. Baari, keittiö ja oleskelutila yhdistyvät toisiinsa, sillä tavoitteena on kokonaisvaltainen elämys. Yleisilme on raikas, ja loppusilauksen tunnelmalle antaa huolellisesti suunniteltu valaistus.

Sisustusratkaisuna kotibaari on käytännöllinen ja joustava: tiski toimii juhlissa apupöytänä, jolle voi asettaa tarjolle alkupalat. Monikäyttöisyyttä lisää persoonallinen ote. Alkoholijuomien ja astioiden lisäksi kaapit voi täyttää vaikkapa hedelmillä, terveysjuomilla ja pirtelöaineksilla.

Viiniharrastajan unelma

Kotiin sisustettu baari on oiva paikka järjestää tasting, jossa ystäväporukka maistelee juomia asiantuntijan johdolla. Yleisin tasting-juoma on viini, mutta maistella voi myös esimerkiksi oluita ja viskejä. Tilaisuuksien järjestämisessä vain mielikuvitus on rajana.

Arvoviinit ja matkoilta hankitut viinituliaiset ansaitsevat oikeanlaisen säilytyksen. Viiniharrastajan kotibaariin kuuluu kunnon viinikaappi, joka takaa lempijuomalle ihanteelliset olosuhteet ja säilyvyyden. Laadukkaimmat viinien varastointikaapit vetävät vertoja jopa maakellareille.

Jos viinejä ei ole tarkoitus säilyttää pitkään, baariin voi hankkia viinipullotelineen. Eva Solon muokattava viinipulloteline sisältää seitsemän tukipylvästä ja 24 metallikiinnitintä. Teline ei jää pieneksi, sillä uusia osia voi lisätä kokonaisuuteen myöhemmin.

Baarimestarin ateljé

Kotibaarimikon työkalupakkiin on tarjolla välineitä, jotka ovat paitsi käytännöllisiä, myös esteettisiä. Perusvälineisiin kuuluvat alkoholimitta, kunnollinen avaaja, kaatonokka ja ravistin eli shaker. Siivilä on näppärä apulainen hedelmien erotteluun.

Loppusilauksen sisustukseen antavat näyttävät lusikat, lasit, lasinaluset ja jääpalacooler, jolla valmistetaan, säilytetään ja tarjoillaan jääpaloja.

Harjoittelu tekee baarimestarinkin. Mikäpä estää viihdyttämästä ystäväpiiriä näyttävillä tempuilla, kun shakerit ovat hallussa? Viihteellistä drinkki-koreografiaa iltaan tarjoaa Tom Cruisen tähdittämä Coctail-elokuva, josta voi poimia vinkit omaan esitykseen.

Tyylikästä on myös vähäeleisyys ja minimalismi. Elegantti varustelu, tunnelmallinen musiikki ja asukkaat tekevät kotibaarista viihtyisän valtakunnan.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Eva Solo (Finnish Design Shop), Gatto Cucine, Sifa Group Italy (Edustus Suomessa Divina Design)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja