Tuntuuko avioerosta kertominen kiusalliselta? Japanilaiskeksintö hoitaa asian puolestasi!

Tuntuuko kiusalliselta kertoa tuoreesta avioerosta sukulaisille ja tutuille kerta toisensa jälkeen? Japanilaiset ovat keksineet tähänkin ongelmaan ratkaisun: nyt voit kertoa asiasta omin sanoin avioerolehdessä.

Oletko törmännyt joskus vanhaan tuttuusi ja vaihtanut hänen kanssaan kuulumisia vain saadaksesi selville hänen eronneen aviopuolisostaan – tai joutunut kiusaantuneena itse kertomaan päättyneen avioliittosi käänteistä? Avioerojen kasvaessa on mahdotonta välttyä tämänkaltaisilta tilanteilta, mutta ei hätää – ainakaan japanilaisilla. Nokkelat japanilaiset ovat keksineet ongelmaan ratkaisun nimeltä avioerolehti.

Avioeroguru Hiroki Terain perustama Divorce Newspaper kerää suosiota mainostamalla nopeaa ja kivutonta tapaa kertoa perheelle, ystäville ja tuttaville avioliiton olevan ohi. Tämä säästää Terain mukaan avioparin niiltä epämiellyttäviltä hetkiltä, jolloin jokaiselle on erikseen kerrottava avioliiton epäonnistuneen ja kuinka se tapahtui.

Terai sai hullulta vaikuttavan ideansa kuultuaan monien eronneiden valittavan siitä, kuinka joka ikiselle tutulle on kerrottava avioliiton epäonnistuneen ja toivovan siihen olevan jokin nopeampi keino. Facebook tai Twitter toki hoitaisi asian, mutta nämä eivät tavallisesti ole 80-vuotiaille sukulaismummuille tuttuja välineitä – eikä pelkkä statuksen päivitys naimisissa olevasta sinkuksi selvennä sitä, mitä ajattelet asiasta. Terai siis päätyi luomaan avioerolehden, joka tarjoaa lukijoilleen mahdollisuuden lukea syvän analyysin eronneen parin avioliiton käänteistä.

Idea on perin yksinkertainen: kun pari on allekirjoittanut eropaperit, heidät haastatellaan lehteen. He saavat kertoa tunteistaan toisiaan kohtaan ja mitä sitten haluavatkaan jutussa lukevan. Sen jälkeen kaikki info kootaan lehteen viikon sisällä ja toimitetaan parin toivomille lukijoille. Eronneet saavat jopa valita lehden tyylin; näyttääkö leiska japanilaiselta urheilulehdeltä, vai kenties englantilais- tai eteläamerikkalaishenkiseltä.

Tällä hetkellä erolehden hinta on lehden yksi- tai kaksipuolisesta sivutyypistä riippuen 107–153 euroa, mutta eronneet saavat alennusta, jos he suostuvat julkaisemaan lehdessä mainoksen Terain kuuluisista avioeroseremonioista. Terain mukaan positiivisen sävyn antaminen avioerolle antaa asialle päätöksen ja auttaa pareja pääsemään eteenpäin elämässään myönteisemmällä asenteella.

AVA

Lähde: Odditycentral.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja