Tunnistatko tämän värikkään linnun? Eksoottisen näköisen siivekäs ilmaantui helsinkiläisostarille

0:30
Tämä eksynyt pikkulintu lensi espoolaismiehen mökkiin syksyllä ja tahtoi asettua taloksi ja jutella mukavia.

Helsinkiläisnainen bongasi Kontulan ostoskeskuksessa viikonloppuna eksoottisen näköisen siivekkään, jota ei ole vielä kukaan pystynyt varmasti tunnistamaan.

Värikäs ja näyttävänokkainen lintu oli lentänyt ostoskeskuksen ikkunaan lauantaina.

Ostarilla pökertynyt lintu oli laitettu puolen litran lasipurkkiin toipumaan, minkä jälkeen se oli siirretty lähimetsään.

Facebookin papukaijaryhmässä keskustellaan nyt siitä, onko kyseessä jonkun lemmikkilintu ja minkä lajin yksilöstä on kyse.

Birdlifen asiantuntija: Voi olla peippo tai kutoja

Lintujärjestö Birdlifen suojeluasiantuntija Tero Toivanen arvioi, että kyseinen lintu saattaa olla jokin peippolintu tai kutoja. Häkkilinnusta on hänen mukaansa joka tapauksessa kyse.

– Nokan muoto kävisi kyllä vaikka seeprapeipolle. Varmasti se on todennäköisin vaihtoehto, koska se on mitä yleisin lemmikkilintu – mutta väritys ei ole aivan tyypillisin. Toisaalta häkkilinnuissa voi esiintyä mitä tahansa värimuotoja, Toivanen selvittää.

Seeprapeiposta tunnetaan kaksi alalajia. Toinen niistä elää luonnonvaraisena Australiassa ja toinen Indonesian saaristossa. Häkkilintuina niitä on kaikkialla. Valtaosa häkkilinnuista on nykyisin vankeudessa syntyneitä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja