Yhdysvaltalaismies elää eristyksessä yli 200 papukaijan kanssa – koronavirusepidemia ja erikoinen naapuririita uhkaavat lintujen suojelualueen tulevaisuutta

Yhdysvaltalainen Majid Esmaeili on ollut jumissa Tampassa sijaitsevalla Zakseen lintujen suojelualueella maaliskuun alusta lähtien.

Zakseen lintujen suojelualueen omistaja Majid Esmaeili on ollut jumissa yli 200 papukaijan kanssa koronavirusepidemian ja kiinteistökiistan takia, kertoo Tampa Bay Times. Oikeus on määrännyt kiinteistökiistasta johtuen Esmaeilin asumaan viiden hehtaarin kokoisella lintujen suojelualueella.

Ennen koronavirusta ja kiinteistökiistaa Esmaeililla oli useita vapaaehtoisia työntekijöitä, jotka auttoivat häntä lintujen hoidossa. Nyt mies on joutunut hoitamaan lintuja yksin.

– Nousen ennen aurinkoa. Päiväni menee siinä, että siivoan, korjaan häkkejä ja ruokin papukaijoja yöhön asti, hän kertoi Tampa Bay Timesille.

– Yöllä vastaan joihinkin sähköposteihin ihmisiltä, jotka haluavat minun ottavan heidän papukaijansa, mutta en pysty siihen nyt.

Tulevatko vierailijat takaisin?

Koronavirusepidemian takia alueelle ei ole päästetty vierailijoita. Alueelle avataan pian väliaikaisesti reitti ajoneuvoille, mutta Esmaeili pelkää, etteivät ihmiset välttämättä halua vierailla alueella koronavirusepidemian takia. Vierailijoiden puuttuminen voi käytännössä tarkoittaa suojelualueen sulkemista.

Esmaeilin toinen huoli on hurrikaanikausi. Jos hurrikaani iskee, lintuja varten on erityiset häkit ja säilytyspaikat, joihin linnut siirretään. Siirtämiseen vaaditaan kuitenkin useita ihmisiä avuksi.

Alueella asuvat linnut ovat pääasiassa lemmikkejä, joista ihmiset ovat syystä tai toisesta luopuneet. Joitakin lintuja on kohdeltu huonosti tai ne ovat esimerkiksi olleet loukkaantuneita.

Alueella on työskennellyt ennen koronavirusepidemiaa useita vapaaehtoisia, joista suurin osa on ollut eläkeläisiä tai korkeakouluopiskelijoita. Monet vapaaehtoisista opiskelijoista ovat matkustaneet takaisin koteihinsa, kun yliopistot suljettiin.

Riitaa naapureiden kanssa

Koronavirusepidemian lisäksi Esmaeilin tilannetta hankaloittaa huonot välit alueen naapureihin. Esmaeilin naapurissa asuva Lynda Fowler kertoi Tampa Bay Timesille vieneensä kaksikon riidat lopulta oikeuteen asti, sillä Fowler kyllästyi naapurinsa käyttäytymiseen.

Fowlerin mukaan Esmaeili ei kunnioittanut yhteistä sopimusta, jonka kaksikko solmi aikoinaan.

– Minulla on ratsastustalli. Esmaeili saa lapset itkemään, kun hän pelottelee heitä metsästä käsin. Vuosien väärinkäytöksien jälkeen olen saanut tarpeekseni ja siksi hänen on käytettävä omaa reittiään asuinalueelle.

Fowler ja Esmaeili ovat aikaisemmin jakaneet tien tonttien alueelle. Fowler kertoi kuluttaneensa 100 000 dollaria riitaan ja oikeudenkäyntiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja