Mainos

Suru-uutisia Helsingin Viikistä: Harvinainen lintuvieras on kuollut – "Löydettiin sen vakiopaikalta"

Eksoottinen Helsingin Viikissä pyörinyt mustaleppälintu on löydetty kuolleena, kertoo BirdLife-järjestön tiedottaja Jan Södersved.

– Lintu on löytynyt kuolleena tänä aamuna. Se on liikkunut varsin pienellä alueella, ja se löydettiin sen vakiopaikalta vesirummusta. Oletan, että paikka on tien alittava vesirumpu, Södersved kertoo MTV:lle.

Kerroimme viime lauantaina harvinaisesta lintuvieraasta, joka havaittiin ensimmäisen kerran Helsingin Viikissä joulunpyhinä. Linnusta tehtiin havaintoja päivittäin, aina eiliseen asti.

Lintu aiheutti bongareiden tulvan alueelle. MTV Uutisten kuvaaja Esa Kurkikangas kertoi tuolloin, että ihmisiä vilisi paikalla aamuhämärästä iltapimeään.

Ei viitteitä väkivallasta

Södersvedenin arvion mukaan lintu on kuollut täysin luonnollisesti.

– Ei ole mitään viitteitä väkivallasta. Toivon mukaan lintu toimitetaan Luonnontieteelliseen museoon tarkempia tutkimuksia varten, jotta voidaan selvittää, onko kyseessä varmasti sama alalaji, jota on oletettu sekä saataisiin tarkempaa tietoa, mistä lintu on tänne eksynyt.

Eksoottinen yksilö edusti mustaleppälinnun itäistä alalajia, jota on tavattu Suomessa tätä ennen vain kerran.

Mustaleppälintuja pesii Suomessa virallisen arvion mukaan 150-300 paria, mutta Viikissä tavattu phoenicuroides-alalaji sen sijaan on koko Euroopassa hyvin harvinainen.

1:25

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.