Eksynyt pikkulintu lensi espoolaismiehen mökkiin – tahtoi asettua taloksi ja jutella mukavia: ”Se oli kovin seurallinen”

0:30
Pikkulintu lensi parvekkeen ovesta sisään – näin se vastasi puhuteltaessa

Hurmaava pikkulintu lennähti sisään espoolaismiehen mökkiin viime viikonloppuna. Katso videolta, kuinka seurallinen siivekäs vastasi puhuteltaessa.

Espoolainen Mats Tammi hämmästyi, kun suloinen siivekäs lennähti sisälle mökin parvekkeen ovesta, eikä suostunut jatkamaan matkaa. Pikkulintu oli rengastettu ja käyttäytyi poikkeuksellisen tuttavallisesti.

– Se oli kovin seurallinen ja melkein tuli sormen päälle istumaan ja juttelemaan. Se söi tyytyväisenä omenaa ja joi vettä, Tammi kuvailee.

Siivekäs osoittautui lopulta häkkilinnuksi. Se tunnistettiin kanarialinnun risteytykseksi. Linnusta Facebook-julkaisun nähneen Inna Partin avustuksella siivekäs päätyi Viikin löytöeläintalon hoiviin.

Höpö-nimen saanut lintu etsii nyt kotia. Tammi kertoo harkinneensa, että hän itse ottaisi kyseisen pikkulinnun lemmikikseen.

– Itselläni ei ole oikeastaan kokemusta linnuista, mutta nopeasti sitä ihminen oppii. Olen ihan älyttömän eläinrakas, Tammi sanoo.

Mutta miten toimia, jos luonnonvarainen eläin eksyy sisätiloihin?

Luonnoneläimiä ei koskaan saisi jahdata niiden eksyttyä sisätiloihin, kertoo SEY:n luonnoneläimiin erikoistunut eläinsuojeluneuvoja Mari Waltzer, joka työskentelee myös Lohjan kaupungin eläinsuojeluvalvojana.

– Kaikenlainen jahtaaminen tietenkin väsyttää ja stressaa eläintä. Aina pitäisi yrittää toimia mahdollisimman rauhallisesti, Walzer neuvoo.

Helpointa on avata mahdollisimman paljon ikkunoita ja ovia. Lintujen kanssa voi kokeilla sisätilojen valojen sammuttamista. Kun ainut valonlähde on avoin ikkuna, suuntaa lintu vaistomaisesti sitä kohti.

Tärkeintä on muistaa oma ja eläimen turvallisuus. Luonnonvaraisiin eläimiin ei esimerkiksi kannata koskea paljain käsin. Sisälle joutunut eläin on usein hätääntynyt ja siksi arvaamaton.

– Monesti käy niin, että jos lintua lähdetään jahtaamaan, se lentää hätäpäissään ikkunalasiin ja voi menehtyä siihen, Walzer sanoo. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja