Mainos

Tulvat piinaavat Saksassa ja Ranskassa – rankkasateita vielä tänäänkin

0:56

Rankat sateet ovat aiheuttaneet pahoja tulvia Ranskassa, Saksassa ja Itävallassa. Kovia sateita tulee lisää vielä tänäänkin ja sää jatkuu epävakaisena myös viikonloppuna.

Helteinen ilmamassa yhdistettynä rajuun ja laajaan matalapaineeseen on synnyttänyt rankkasateita ja pahoja tulvia Euroopassa.

Saksan ja Ranskan tulva-alueilta on löydetty neljä uutta kuolonuhria. Kolme uhreista löydettiin eilen Etelä-Saksassa ja yksi Ranskan keskiosista. Uhrit löydettiin veden täyttämistä rakennuksista Saksan Simbach am Innistä ja Ranskan Souppes sur Loingista. Aikaisemmin sunnuntain ja maanantain välisenä aikana Saksan Baden-Württembergin alueelta raportoitiin neljästä kuolonuhrista sekä useista loukkaantuneista.

Ranskaa, Saksaa ja Itävaltaa piiskanneet rankkasateet ovat aiheuttaneet tulvia, jotka ovat nousseet niin nopeasti, että ihmiset ovat joutuneet pakenemaan talojen katoille. Teitä on paikoin poikki ja muun muassa kouluja suljettu. Tulva-alueen asukkaita on ohjattu evakuointitiloihin. Pariisissa Seine-joki on tulvinut yli äyräidensä. Keski-Ranskassa tulvien sanotaan olevan paikoin pahimpia yli sataan vuoteen.

– Saksassa ja Itä-Ranskassa liikkuu voimakkaita sateita tänäänkin. Sää jatkuu epävakaisena viikonlopun yli ja sateita tulee alueella paikoin edelleen, sanoo MTV Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Manner-Euroopassa lämpötilat vaihtelevat tänään laajalti 22 ja 26 asteen välillä. Esimerkiksi Berliinin ja Madridin ennusteissa on 25 astetta, Pariisissa jäädään 20 asteen alapuolelle.

Paikkakuntakohtaisia ennusteita Suomeen ja maailmalle MTV:n sääsivustolla. Alla olevalla videolla torstaista sunnuntaihin ulottuva ennuste.


Katsomo-video ei ole saatavilla


0:57

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.