Mainos

Tulvahuiput näyttävät olevan ohi Kiinassa

Kiinan tulvat ovat vaatineet jo yli 560 ihmisen hengen, lisäksi 165 ihmistä on kateissa. Ihmiset pekenevat tulvavesiä myös Pohjois-Intiassa.

Etelä-Kiinan pahimmat tulvahuiput näyttäisivät olevan ohi, kun tulvat ovat alkaneet laskea. Viranomaiset kuitenkin varoittavat yhä, että tulvia saattaa vielä tulla lisää.

Kesäsateet ovat nostaneet maakunnan läpi virtaavan Helmijoen pinnan vaarallisen korkealle. Vedet kuitenkin kääntyivät laskuun tänään aamuvarhaisella.

Loppuviikoksi Guangdongin maakuntaan ennustettiin kuitenkin lisää sateita. Guangdongissa on tulviin on kuollut 65 ihmistä ja tulvat ovat vaikeuttaneet 4,4 miljoonan ihmisen elämää.

Kaikkiaan Etelä-Kiinan tulvissa on tähän mennessä kuollut 567 ihmistä ja kateissa on 165. Noin 2,5 miljoonaa ihmistä on joutunut pakenemaan tulvavesiä kodeistaan.

Nousevat tulvavedet riesana myös Pohjois-Intiassa

Tuhannet ihmiset ovat paenneet kodeistaan yli äyräidensä nousseen joen tieltä myös Pohjois-Intiassa. Vedennousu johtuu todennäköisesti Tiibetissä sijaitsevan tekojärven tulvimisesta, paikalliset viranomaiset arvioivat.

Viitisentuhatta ihmistä lähti asunnoistaan eilen, kun Sutlejjoki alkoi paisua. Vesimassat pyyhkivät mukanaan rakennuksia, siltoja ja maanteitä Himachal Pradeshin osavaltiossa. Väkijoukot hakivat suojaa muun muassa kouluista. Kenenkään ei kerrottu hukkuneen.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.