Mainos

Lentoliikenne kielletty Islannin suurimman tulivuoren ylitse

Islanti on kieltänyt lentoliikenteen maan suurimman tulivuoren ylitse mahdollisen purkauksen vuoksi. 

Islannin ilmatieteen laitos on kieltänyt lentoliikenteen maan suurimman tulivuoren ylitse havaittuaan pienen purkauksen.

Ilmailua koskeva varoitus on nyt nostettu punaiselle eli korkeimmalle tasolle.  

Ilmatieteen laitoksen mukaan Bardarbunga-tulivuori ilmeisesti purkautuu jäätikön alla, mutta purkaus ei ole sulattanut jääpeitettä.

Poliisi kertoo, että jääpeite on 150-400 metriä paksu, ja jäätikön alla sattunut purkaus ei näyttänyt muuttaneen pintaa millään tavalla.  

– Koska emme tiedä, millaista painetta jäätikön alla on, on epävarmaa, pysyykö purkaus jäätikön alaisena vai ei, Islannin poliisi sanoi.  

Bardarbunga-tulivuoren levottomuus on herättänyt huolta neljän vuoden takaisen tuhkapilvikaaoksen toistumisesta Euroopan lentoliikenteessä.

Liikenteen turvallisuusviraston Trafin ilmailujohtajan Pekka Hentun mukaan pelko kevään 2010 sekasorron toistumisesta on kuitenkin suurelta osin liioiteltua. 

Vaikka Bardarbunga syöksisikin Euroopan ylle samanlaisen tuhkapilven kuin Eyjafjallajökull-jäätikön tulivuori neljä vuotta sitten, ei se Hentun mukaan aiheuttaisi lainkaan yhtä mittavia seurauksia maanosan lentoliikenteelle.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.