Tulipalo tuhosi hevostallin täysin joulupäivänä – hevoset saivat katon päänsä päälle hyväsydämisten ihmisten ansioista: "Olen saanut satoja viestejä ja puhelin soi ihan koko ajan"

Hevostalli tuhoutui tulipalossa joulupäivänä 0:28
Tällaista tuhoa tulipalo sai aikaan. Kuvat palopaikalta: Jenni Hauhia.

Liekit eivät jättäneet hevostallista jäljelle kuin kiviseinät. Hyväsydämiset ihmiset ovat auttaneet hevoset akuutin tilanteen ohi.

Tulipalo tuhosi täysin hevostallin joulupäivänä Elimäellä Kouvolassa. Jenni Hauhia sai kello 11 jälkeen tiedon siskoltaan, että heidän äitinsä omistama hevostalli on ilmiliekeissä.

Paikalle saapui yhdeksän pelastuslaitoksen yksikköä, mutta paljoakaan ei ollut tehtävissä. Vain kiviseinät jäivät pystyyn tallin päärakennuksesta. Vieressä sijaitseva aittarakennus kuitenkin säästyi liekeiltä. Palon syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

– Itselläni on ollut tässä niin hirveä kiire, etten ole vielä ehtinyt oikein edes tajuamaan tapahtunutta, Hauhia sanoo.

Hevoset eivät joutuneet jäämään taivasalle

Kaksi kanaa ja kukko kuolivat palossa. Tallissa oli sisällä myös koira, joka saatiin pelastettua palon alkuvaiheessa. Hauhian äidin omistamat yhteensä 12 hevosta ja ponia sekä yksi aasi sen sijaan olivat kaikki ulkona tulipalon aikaan.

Joulupäivänä Hauhia pyysi apua Facebookissa, sillä hänen oli löydettävä hevosille nopeasti sijoituspaikat. Julkaisu on saanut satoja apua tarjoavia kommentteja. Nyt akuutti tilanne on kuitenkin hallinnassa.

– Tällä hetkellä jokaisella hevosella on jonkinlainen katto pään päällä. Nyt vähän sumplitaan, mitä hevosia pidetään ja järjestellään kyytejä muutamalle hevoselle, jotka eivät ole omia, Hauhia kertoo.

Apua on tarjottu niin paljon, ettei kaikille ehditä edes vastaamaan 

– Olen saanut satoja viestejä ja puhelin soi ihan koko ajan, Hauhia toteaa.

Hän harmittelee, ettei ole edes ehtinyt vastaamaan jokaiselle. Hauhia kiittelee kuitenkin vuolaasti kaikkia auttaneita ja apua tarjonneita. Tällä hetkellä lahjoituksia organisoidaan Facebookissa Elimäen tallipalon tukiryhmässä.

– Ei tarvitse tässä nyt ihan lähiaikoina stressata heinistä, rehuista ja varusteista. Tällaiset, mitä tarvitaan heti päivittäin, on nyt aika pitkälti järjestyksessä tai ainakin järjestymässä, Hauhia sanoo. 

Lue myös:

    Uusimmat