Tulikuuma maalitykki jälleen mukana Pikkuhuuhkajien ryhmässä – "Toivotamme Marcuksen ilolla tervetulleeksi"

Englannin Mestaruussarjan Brentfordissa kovaan vireeseen päässyt Marcus Forss on nimetty Pikkuhuuhkajien tuoreeseen EM-karsintaryhmään.

Aiemmin maajoukkuekutsuista seurajoukkuetilanteensa vuoksi kieltäytynyt Forss on nyt mukana Juha Malisen valmentaman alle 21-vuotiaiden ryhmässä, joka kohtaa lokakuussa Pohjois-Irlannin ja Tanskan vieraissa.

– On todella miellyttävä juttu, että Brentfordin tulikuuma Marcus Forss on nyt taas innolla mukana. Hänellä ei ole nyt seurahuolia, vaan ihan päinvastoin, ja toivotamme Marcuksen ilolla tervetulleeksi takaisin vuoden tauon jälkeen, Malinen kommentoi Palloliiton tiedotteessa.

Polvivammastaan 21-vuotias Forss on aloittanut kautensa loistavasti seurajoukkueessaan Brentfordissa, joka taisteli viime kauden päätteeksi noususta Valioliigaan.

Kahdessa viime ottelussa Forss on iskenyt kaksi maalia ja osui jälkimmäisessä Liigacupin pelissä valioliigaseura West Bromwichia vastaan tiistaina vielä rangaistuspotkukilpailussa. Brentford voitti ottelun ja eteni cupissa jatkoon.

– On minun työtäni tehdä maaleja. Teimme paljon töitä ja loimme paikkoja. Se auttaa minua, kun tiedän, että joukkueessa on laatua maalipaikkojen luomiseen, Forss kommentoi ottelun jälkeen.

– Pyrin rakentamaan itseluottamustani loukkaantumisen jäljiltä. Olen koko ajan paremmasa ja terävämmässä kunnossa. Tuntuu hyvältä, hyökkääjä tiivisti.

Suomen kannalta karsintaikkunan avaava Pohjois-Irlanti-ottelu on ongelmallinen, sillä joukkueen kapteeni ja puolustuksen johtohahmo Aapo Halme on sivussa pelikiellon vuoksi. Englannin Mestaruussarjassa Barnsleyn riveissä pelaava toppari on kuitenkin normaalisti mukana Tanskaa vastaan.

Suomella meni viime karsintapeli-ikkunassa kärsittyjen tappioiden myöt mahdollisuudet selvitä alle 21-vuotiaiden EM-kisoihin.

Pikkuhuuhkajat 9. ja 13. lokakuuta pelattaviin EM-karsintaotteluihin:

William Jääskeläinen, Crewe Alexandra
Hugo Keto, HJK
Juho Hyvärinen, RoPS
Aapo Mäenpää, IFK Mariehamn
Martti Haukioja, FC Inter
Matias Vainionpää, SJK
Robin Tihi, AIK
Mikael Almen, Ilves
Aapo Halme, Barnsley FC (vain Tanska-ottelu)
Niilo Mäenpää, IFK Mariehamn
Kaan Kairinen, Lillestrøm SK
Jaakko Oksanen, AFC Wimbledon
Lucas Lingman, HJK
Mikael Soisalo, SV Zulte Waregem
Timo Stavitski, MVV Maastricht
Serge Atakayi, SJK
Jasin Assehnoun, FC Lahti
Onni Valakari, Pafos FC
Naatan Skyttä, Ilves
Marcus Forss, Brentford FC
Benjamin Källman, FC Inter

Lue myös:

    Uusimmat