Mainos

Tuhoisa räjähdysonnettomuus Pakistanissa

Pakistanin luoteisosassa sattunut räjähdysonnettomuus vaati kymmeniä uhreja.

Yli 50 ihmistä kuoli ja noin 70 loukkaantui räjähdysonnettomuudessa Pakistanin luoteisosassa Gayalin kylässä, kertovat maan poliisi ja tiedotusvälineet. Räjähdys sattui sunnuntain vastaisena yönä. Viranomaisten mukaan kylän eräässä talossa syttyi oikosulun seurauksena tulipalo, jota lähes kaikki kylän miehet lähtivät sammuttamaan.

Tuli kuitenkin pääsi leviämään viereiseen rakennukseen, jossa säilytettiin tienrakennustöihin tarkoitettua dynamiittia. Seurannut räjähdys tappoi lukuisia sammutuspuuhissa olleita miehiä ja tuhosi ympäröiviä rakennuksia. Kuolleiden joukossa on myös naisia ja lapsia. Noin 3000 asukkaan kylä oli onnettomuuden jälkeen täysin shokissa.

Kylän taloista noin 50 tuhoutui ja sata vaurioitui. -45 ihmistä kuoli heti räjähdyksessä ja neljä menehtyi, kun heitä kuljetettiin sairaalaan. Yön aikana menehtyi vielä kolme lisää, sairaalalähteet kertoivat. Sairaalahenkilökunnan mukaan noin 30 loukkaantuneen tila on erittäin vakava. Lisäksi toistakymmentä ihmistä on yhä kateissa.

Pakistanin sisäministeriön edustaja korosti, että kyseessä oli onnettomuus, ei terroriteko. Paikallisten viranomaisten mukaan alueella oli tarkoitus aloittaa yhteystien rakentaminen. Gayalin seutu on vuoristoista, joten räjähteitä olisi tarvittu raivaustöihin. Presidentti Pervez Musharraf ja pääministeri Zafarullah Jamali ilmaisivat "syvän surunsa" tapahtuneen johdosta.

(MTV3-STT-DPA-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.