Mainos

Tuhkasiiloon hukkuneen esimiehelle päiväsakkoja

Tuhka-alan yrityksen toimitusjohtaja on saanut 40 päiväsakkoa Fortumin Naantalin jalostamolla sattuneesta kuolemantapauksesta. Yrityksen palveluksessa ollut mies hukkui vuonna 2005 tuhkasiiloon, jota oli tyhjentämässä.

Turun käräjäoikeus antoi tuomion työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta. Oikeuden mielestä toimitusjohtajan olisi pitänyt valvoa tarkemmin siilossa työskennellyttä kokematonta kaksikkoa.

Toimitusjohtaja ja hänen yhtiönsä määrättiin myös maksamaan yhteisvastuullisesti korvauksia kuolleen kahdelle omaiselle. Molemmat saavat maksaa 4000 euroa. Lisäksi toimitusjohtajan ja yhtiön maksettaviksi jäävät omaisten 5000 euron oikeudenkäyntikulut.

Toimitusjohtaja kertoi, että virolaiskaksikko suhtautui turvallisuusmääräyksiin välinpitämättömästi. Sen vuoksi hänellä oli oikeuden mukaan erityinen velvollisuus varmistaa työturvallisuus.

Kolmenkymmenen metrin läpimittaisessa tuhkasiilossa työskennelleiden miesten piti käyttää turvavaljaita ja hengityssuojaimia. Ainakaan tuhkaan hautautuneella ei ollut valjaita yllään.

Kaksikko oli määrätty pysymään pois siltä kohdalta siiloa, johon kulloinkin puhalletaan altapäin ilmaa. Ilmaaminen tekee tuhkan juoksevaksi ja upottavaksi. Siilon puhdistajien pyynnöstä toimitusjohtaja määräsi ilmaa puhallettavaksi tuhkaan, vaikka oli itse pois paikalta.

Siilon katolla oli kolmas mies, mutta pölyämisen vuoksi hän ei nähnyt mitä alhaalla tapahtui.

Fortum Power and Heat Oy:n kahden esimiehen syytteet työturvallisuusrikoksesta ja kuolemantuottamuksesta hylättiin. Myös vaatimus Fortumin 100 000 euron yhteisösakosta hylättiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.