Mainos

Tuhannet vaaleja vastaan Keniassa

Noin 8 000 Kenian opposition kannattajaa kokoontui tänään Nairobin keskustaan vaatimaan ihmisiä boikotoimaan ensi joulukuuksi suunniteltuja vaaleja. Mielenosoitusta johti Kenneth Matiba, joka oli ehdokkaana vuoden 1992 presidentinvaaleissa, mutta hävisi nykyiselle presidentille Daniel arap Moille.

-Vaaleja ei tule, Matiba vakuutti kuulijoilleen Nairobin Uhurun puistossa. Hän toisti vanhan väitteensä, että arap Moi voitti vuoden 1992 vaalit vilpillisesti. Vaaleista ei nytkään voi tulla rehelliset, hän sanoi.

Mielenosoitukseen osallistui myös muita oppositiopoliitikkoja, mm. entinen poliittinen vanki Koigi wa Wamwere. Toinen oppositiopoliitikko James Orengo julisti kannattavansa täysin boikottia ja sanoi, ettei hän itse asetu ehdolle nykyisessä korruptoituneessa järjestelmässä.

Parlamenttivaalit on tarkoitus pitää 29. joulukuuta. Arap Moin hallituspuolueen odotetaan voittavan ne helposti, koska oppositio on liiaksi hajalla tarjotakseen selvää vaihtoehtoa maata 19 vuotta johtaneelle arap Moille.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.