Mainos

Tshekin poliisi teki naiskaupan vastaisen ratsian

Tshekin poliisi pidätti lähes sata ihmistä viime öisessä naiskaupan vastaisessa ratsiassa.Prahassa sekä Saksan vastaisella rajalla sijaitsevissa kohteissa.

Tshekin poliisi teki viime yönä laajan naiskaupan vastaisen iskun.

Lähemmäs 5000 poliisia osallistui operaatioon, jossa ratsattiin yli 400 seksipalvelujen myynnistä epäiltyä yökerhoa, eroottista klubia ja bordellia. Ratsioissa etsittiin muun muassa naisia, jotka olisi pakotettu työskentelemään prostituoituina vastoin tahtoaan.

Sisäministeri Stanislav Grossin mukaan ratsioissa pidätettiin 96 ihmistä. Heistä 17 asetetaan syytteeseen parituksesta ja 16 ihmiskaupasta.

Poliisi-isku keskittyi pääkaupunkiin Prahaan sekä Saksan vastaisella rajalla sijaitseviin kohteisiin. Ratsiassa ei puututtu katuprostituutioon.

Grossin mukaan ratsioilla oli tarkoitus vastata kritiikkiin, jonka mukaan maan viranomaiset eivät ole tehneet tarpeeksi laittoman ihmiskaupan estämiseksi. Kyseessä oli tähän asti laajin maassa järjestetty isku seksikauppaa vastaan.

Tshekkiä pidetään merkittävänä kansainvälisen naiskaupan kauttakulkumaa, ja maahan päätyy paljon seksityöläisiä muista Itä-Euroopan maista - osa vastoin tahtoaan.

Poliisijohtaja Jiri Kolarin mukaan ratsioissa ei tavattu merkkejä lapsiprostituutiosta, mikä näyttäisi olevan ristiriidassa sen kanssa, että lapsiprostituutionkin on uskottu levinneen maassa laajalle. Sen sijaan poliisi takavarikoi etsinnässä laittomia aseita, huumausaineita ja väärennettyjä euroseteleitä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.