Mainos

Tshekin keskuspankkiiri: Kreikan ehkä erottava eurosta

Tshekin keskuspankin pääjohtaja on ottanut jyrkkäsanaisesti kantaa Kreikan jatkoon euroalueessa. Pääjohtaja Miroslav Singerin mukaan Kreikan on irrottauduttava yhteisvaluutasta, elleivät muut Euroopan maat tarjoa sille massiivista rahoitusta.

Singer sanoo tshekkiläislehden haastattelussa, että euromaiden pitäisi keskittyä rahoittamaan Kreikan sijasta pankkejaan. Rahoitusta voivat hänen mukaansa tarvita jopa suuret pankit.

– Jos Kreikalle ei haluta antaa massiivista summaa rahaa Euroopan rakennerahastoista, en näe muuta vaihtoehtoa kuin Kreikan lähdön euroalueesta ja Kreikan uuden valuutan huomattavan devalvaation, Singer sanoi tämänpäiväisessä Hospodarske Noviny -lehdessä.

Kreikalle tähän mennessä annetuilla lainoilla on hänen mielestään lähinnä vain ostettu aikaa. Samalla rikkaat kreikkalaiset ovat päässeet siirtämään rahojaan pois maasta.

– Tämä vähentää Euroopan luotettavuutta sekä EU:n ulkopuolisten maiden halua lainata tai tarjota uutta pääomaa Kansainväliselle valuuttarahastolle Euroopan auttamiseen.

Tshekki ei ole euromaa, eikä sen tarkoituksena ole liittyä euroon lähivuosina.

(MTV3 - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.