Mainos

TS: Poliisi epäilee Ilkka Kanervaa rikoksesta

Kansanedustaja Ilkka Kanervan (kok.) syntymäpäiväjuhlien rahoitus on päätynyt poliisin rikostutkintaan. Kanervaa kuulusteltiin viime viikolla Nova Groupin konkurssipesään liittyvien selvitysten yhteydessä, kertoi sanomalehti Turun Sanomat tänään.

Entinen ulkoministeri vietti 60-vuotispäiviään tammikuussa vuonna 2008. MTV3:n 45 minuuttia -ohjelma paljasti jo marraskuussa 2008, että Nova Group oli maksanut juhlakuluja ja Nova-johtaja Arto Merisalo oli valinnut juhlavieraita.

Nova Kiinteistökehityksen tukipotti oli yli 17 000 euroa. Yritys maksoi juhlakuluja ja osti pääsylippuja juhlaseminaariin.

Poliisi selvittää myös yhteyksiä maakuntakaavaan

Poliisi on ollut kiinnostunut Nova Groupin mahdollisista yhteyksistä tekeillä olevaan Varsinais-Suomen maakuntakaavaan. Kanerva toimii kaavaa valmistelevan Varsinais-Suomen liiton hallituksen puheenjohtajana.

- Jotenkin tämä asia on aivan päälaellaan. Menen ystävieni pyynnöstä heidän järjestämiinsä juhliin, ja nyt siihen liittyen tutkitaan, mitä kaavoja Varsinais-Suomessa on käsittelyssä, Kanerva sanoi lehdessä.

Kanerva vahvisti tiedot sunnuntaina STT:lle, mutta hänellä ei ollut asiaan juuri mitään lisättävää.

- Olen itse tullut avoimesti julkisuuteen ja kertonut kaiken asiaan liittyvän. Siitä ei ole mitään pois otettavaa, Kanerva kommentoi.

Kanerva kiistää epäilyt

Kanerva sanoi Turun Sanomille, että poliisi kuuli häntä esitutkinnassa epäiltynä ja kyse oli "kansanomaisesti sanottuna lahjoman vastaanottamisesta".

STT ei tavoittanut tänään tapauksen tutkinnanjohtajaa. Kanervalla ei myöskään ollut tietoa, miten asian tutkinta etenee.

Kanerva kiistää, että rahoituksella olisi yritetty vaikuttaa hänen tekemisiinsä. Hän on useasti kieltänyt olleensa mukana juhlien järjestelyissä tai olleensa tietoinen niiden rahoituksesta. Juhlien suunnittelusta vastasivat hänen mukaansa ystävät.

Kesäkuussa 2009 MTV3:n uutiset kuitenkin paljasti, että Merisalolla ja Kanervalla oli ollut kostea yhteinen illanvietto vain vähän ennen syntymäpäiväjuhlia. Konkurssipesä katsoi tämän syntymäpäivien suunnitteluksi ja karhusi osan illanvieton kuluista takaisin.

Merisalo kiisti tuolloin, että illanvietossa olisi suunniteltu syntymäpäiväjuhlia. Erikoiseksi lausunnon teki se, että samalla Merisalo kuitenkin myönsi, että illan aikana oli laadittu vieraslistaa.

Kanerva on myös kieltäytynyt pitämästä juhliinsa saamaansa tukisummaa suorana lahjoituksena, sillä Nova sai vastikkeeksi juhlaseminaarin pääsylippuja. Hänen tukiryhmänsä on sittemmin palauttanut konkurssipesälle saamistaan seminaarilippurahoista 13 000 euroa.

Mittavia vaalitukia jakanut Nova Group meni konkurssiin viime vuonna. Vastuuhenkilöitä epäillään törkeästä velallisen epärehellisyydestä ja törkeästä kirjanpitorikoksesta.

Lue myös:

(22.7.09)

(24.7.09)

(24.7.09)

(17.9.09)

(18.9.09)

(18.9.09)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.