Mainos

Trooppinen myrsky iski Floridaan

Myrskyn pelättiin saavuttavan pyörremyrskyn voimat ennen maihin saapumistaan, mutta se ei ehtinyt kerätä tarpeeksi voimaa.Meksikonlahdella pyörinyt trooppinen myrsky Barry iskeytyi varhain tänä aamuna Floridan luoteisrannikolle.

Trooppinen myrksy Barry saapui Floridan ja Alabaman rannikkoalueille varhain tänä aamuna tuoden mukanaan paikallisia tulvia ja noin 25 senttiä vettä. Tuulivauriot olivat vähäisiä, mutta lähes metrin tavallista korkeammalla ollut merivesi aiheutti aineellisia tuhoja ranta-alueella.

Myrskyn pelättiin saavuttavan pyörremyrskyn voimat ennen maihin saapumistaan, mutta se ei ehtinyt kerätä tarpeeksi voimaa. Maalla Barry liikkuu varsin verkkaisesti ja paikalliset tulvat olivat suurin huolenaihe.

-Se liikkuu niin hitaasti, että se lähinnä vain pysyy paikallaan ja samalla sataa kaatamalla, sanoi Trisha Wallace, Kansallisen hirmumyrskykeskuksen meteorologi.

Ilmavoimat siirsi Etelä-Floridassa sijaitsevia kuljetuskoneitaan Arkansasiin pois myrskyn tieltä ja Pensacolan lentokentän kaikki tämän päivän lennot peruttiin.

Rannikolta myrskyn odotetaan liikkuvan Pohjois-Floridaan, eteläiseen Alabamaan ja Georgiaan. Sisämaan myrskyalueille ennustetaan noin 20 senttiä vettä myrskyn kulkiessa niiden alueiden yli, samoin varoitetaan myrskyn mukanaan tuomista tornadoista.

Trooppisen myrskyn työnnyttyä syvemmälle sisämaahan sen voima on kuitenkin heikentynyt ja sen luokitusta on muutettu trooppisesta myrskystä trooppiseksi matalapaineeksi.

Barry on kiusannut Floridaa jo toista viikkoa. Se toi osavaltion eteläosiin yli 30 senttiä vettä viime viikolla, kun se matkasi Atlantilta Meksikon lahdelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.