Triahtlonin MM-kisoista traaginen uutinen: urheilija menehtyi Lahdessa – "Hän sai välitöntä lääketieteellistä apua"

Triathlonin MM-kisoissa Lahdessa on tapahtunut yhden ihmisen hengen vaatinut turma. Ironman-nimellä kulkeva kilpailu tiedotti asiasta lauantaina alkuillasta.

– Olemme järkyttyneitä joutuessamme kertomaan suru-uutisen yhden kilpailijamme menehtymisestä. Urheilija nostettiin vedestä uintiosuuden puolivälissä. Hän sai välitöntä lääketieteellistä apua vesiturvallisuuden ensiapuhenkilöiltä. Hoitoa jatkettiin rannalla päivystyshenkilöstön toimesta, johon kuului mm. kaksi tapahtumalääkäriä. Kaikista ammattilaisten ponnisteluista huolimatta urheilija valitettavasti menehtyi, tiedotteessa kerrotaan.

– Ajatuksemme ovat urheilijan perheen ja ystävien luona, ja haluamme tukea heitä tänä erittäin vaikeana hetkenä. Arvostamme suuresti myös lääkintä- ja turvallisuustiimejä, jotka työskentelivät nopeasti tarjotakseen urheilijalle kaiken mahdollisen lääketieteellisen tuen. Kunnioittaaksemme perheen yksityisyyttä emme kommentoi asiaa enempää.

MTV Urheilu tavoitti kilpailun edustajan, joka pidättäytyi tarkentamasta turmaa ympäröineitä olosuhteita enempää. Toistaiseksi ei siis ole tietoa esimerkiksi siitä, missä sarjassa turma on tapahtunut. Järjestäjä vahvisti, että kilpailu käytiin loppuun asti.

1,9 kilometrin uintiosuus käynnistyi Lahdessa Teivaan satamasta. 

Triathlonin MM-kisoihin on ilmoittautunut 6200 urheilijaa 115 maasta.

Triathlonin parista on kantautunut viime päivinä enemmänkin suru-uutisia, kun viikko sitten Irlannissa käydyissä kilpailuissa menehtyi kaksi urheilijaa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat