Tre Kronorin NHL-tähdeltä mehukas Leijonat-heitto: "Todellakin" – tyrmäys lehtien Kanada-maalailulle

Ruotsin jääkiekkomaajoukkueen NHL-tähtiin lukeutuva Rasmus Dahlin on Aftonbladetin ja Expressenin kanssa eri linjoilla MM-puolivälierävastustaja Kanadasta. Puolustaja herkutteli myös hiukan mahdollisella uudelleenkohtaamisella Leijonien kanssa.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomen MM-turnauksessa seitsemään otteluun seitsemän tehopistettä naputtanut Dahlin katsoi eilen Tampereella pelattua Leijonien ja Tshekin välistä lohkovaiheen päätösottelua. Hän arvioi lukemin 0–3 taipuneen Tshekin menettäneen kärsivällisyytensä järjestelmällisesti pelannutta Suomea vastaan.

– Tshekit menettivät kiekkoja ja kiirehtivät vähän enemmän, Dahlin perkasi Tre Kronorin keskiviikon harjoitusten jälkeen.

Myös Ruotsin puolivälierävastustaja oli auki ennen kyseistä ottelua. Kun Leijonat päihitti Tshekin varsinaisella peliajalla, se voitti B-lohkon ja Ruotsi sijoittui toiseksi. Tshekki oli lohkokolmonen.

Etukäteen oli tiedossa, että Tshekki kohtaisi varsinaisen peliajan voitolla Suomesta puolivälierässä Kanadan, mutta muussa tapauksessa vastaan tulisi Saksa, kuten Tshekille tappion myötä tulee. Useat asiantuntijat ovat arvioineet myös Tshekin vaisulta näyttäneen asenteen perusteella, ettei sitä kiinnostanut voittaa Suomea.

Dahlin ei kuitenkaan lähtenyt omassa arviossaan tälle linjalle.

– Jääkiekossa on kyse voittamisesta. Pudotuspeleissä täytyy voittaa mikä vain joukkue, minkä kohtaakaan, Dahlin sanoi.

"Ei painajainen"

Suomi kohtaa torstaina puolivälierässä Slovakian, Ruotsi puolestaan viimevuotisen maailmanmestarin, mahtimaa Kanadan.

– Se on hauskaa, todella hauskaa. Se on haaste. Ei ole väliä, ketä vastaan pelaamme pudotuspeleissä, Dahlin sanoi reaktiokseen, kun selvisi, että Ruotsin vastustajaksi tulee Kanada.

– Se ei ole painajainen. He ovat erinomainen joukkue, ja me olemme myös erinomainen joukkue.

Dahlin vastasi myös, ettei ole lainkaan peloissaan Kanadasta.

– Meidän täytyy kuitenkin kunnioittaa heitä. Meidän pitää pelata oikein 60 minuuttia. Siitä tulee varmasti kova peli.

Suomi mielellään uudestaan vastaan

Dahlin aavistuksen kierteli, kun häneltä uteli, oliko Kanada hänen suosikkivastustajansa, koska Ruotsin olisi ollut mahdollista kohdata myös esimerkiksi Tanska – joka tosin väänsi 3–2-yllätysvoiton Kanadasta lohkovaiheessa.

– Tätä voi katsoa kahdelta kantilta. Jos pelaamme sellaista joukkuetta vastaan, jonka odotamme voittavamme, on enemmän painetta. Tämä on hieno vastustaja meille. Voimme todella haastaa itsemme.

Dahlin katsoo Ruotsin pelanneen MM-turnauksessa "hyvää jääkiekkoa", mutta pelillisesti hän odottaa pudotuspelivaiheessa hivenen eri säveliä.

– Me olemme pelanneet paljon hyökkäävää jääkiekkoa, joten meidän täytyy olla huolellisia puolustuspäässämme. Meidän täytyy pelata järjestelmällisemmin. Meidän täytyy uhrata kroppaamme ja pelata oikein 60 minuuttia. 

Ruotsi voitti lohkovaiheessa Suomen voittomaalikilpailun jälkeen 3–2. Dahlin tunnusti, että hän haluaisi vielä mielellään kohdata kisoja isännöivän naapurin.

– Kyllä, todellakin. Joka kerta kun pelaamme Suomea vastaan, katsomo on täynnä väkeä.

– Yksi peli kuitenkin kerrallaan, ja sitten näemme, mitä tapahtuu. Kanada ensin.

Lue myös:

    Uusimmat