Jukka Jalonen paljasti Kari Jalosen maukkaat sanat pelin jälkeen – Leijonat-luotsilta tiukka murjaisu Tshekistä

Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen paljasti, miten Tshekin pääluotsi Kari Jalonen jakoi hänen kanssaan keskustellessaan Leijonille kunniaa jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen päätösottelun jälkeen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Suomi nujersi Tshekin Tampereella 3–0 ja kahmaisi samalla B-lohkon voiton. Tshekki oli lohkokolmonen, ja väliin mahtui lohkokakkonen Ruotsi.

Jukka Jalonen kertoi vaihtaneensa tiistain taiston jälkeen Kari Jalosen kanssa muutaman sanan.

– Totesimme, että nyt alkavat tosipelit: toinen jatkaa ja toinen putoaa. Ja totta kai hän arvosti meidän pelaamistamme. Betonia oli kuulemma vaikea murtaa, ja siihen me tietenkin pyrimme jatkossakin, Jukka Jalonen kertoi.

Leijonien suorituksesta Jalosella oli positiivisen napakka summaus.

– Hyvä suoritus. Tasainen, tiukka peli, oltiin paikoissa vähän tehokkaampia. Jämäkästi puolustettiin, ja meillä oli hyvät erikoistilanteet ja hyvä maalivahtipeli.

MM-turnauksessa loistokkaasti säkenöinyt Jussi Olkinuora piti Tshekkiä vastaan nollan 24 torjunnalla.

– Jussi on ollut erinomainen jo pitkään. Tosi rauhallinen ja vahva meidän maalillamme. Uskon, että hänen edessään on pelaajienkin helppo pelata.

"Jos he vetivät puolivaloilla, sitten he vetivät"

Etukäteen ilmassa oli spekulaatioita, lähtisikö Tshekki häviämään Leijonille tahallaan. Tshekille olisi nimittäin tullut varsinaisen peliajan voitolla torstain puolivälierässä mahtimaa Kanada. Nyt Tshekki saa vastaansa Saksan.

C Moren asiantuntijat nostivat ottelusta esiin erinäisiä tilanteita, joissa Tshekki pelasi löysästi ja joista paistoi joukkueen hengettömyys. Jukka Jalonen vastasi, että oli vaikea sanoa, näkyikö kentällä, ettei Tshekki pelaisi tosissaan.

– Jos he vetivät puolivaloilla, sitten he vetivät, eihän se meille kuulu. Me vedimme täysillä kyllä, Jalonen sanoi tiukasti.

Leijonille oli eri skenaarioilla tarjolla kolmekin vastustajaa, Slovakia, Kanada ja Saksa, ja nämä skenaariot olivat joukkueen tiedossa. Kun Suomi voitti varsinaisella peliajalla ja otti lohkovoiton, vastassa torstaina on Slovakia. 

– Me päätimme, että lähdemme voittamaan tämän pelin. Silloin ei hirveästi mietiskellä. Ottaa kolmen pisteen voiton, niin silloin on ykkönen ja tulee toisen lohkon nelkku vastaan. Pelaajat ostivat idean ja hoidimme homman.

Jalonen teki selväksi, ettei ole sen kannalla, että lähtisi jääkiekossa taktikoimaan ajatellen, että tappiolla vastaan tulisi mahdollisesti helpompi vastustaja.

– Kyllä se ainakin usein omaan nilkkaan kolahtaa. Kun pelaa hyvin tämän pelin, siitä on vähän enemmän hyötyä kuin pelaamalla päin helvettiä ja sitten rupeaa parantamaan päivässä.

– Kyllä me lähdimme pelaamaan huippujääkiekkoa. Onnistuimme ja olemme tosi tyytyväisiä. Olemme sitä kautta valmiita pelaamaan torstaina välieräpaikasta.

– Miten sitten käy, aika näyttää, mutta jos pelaamme hyvän ottelun, me todennäköisemmin voitamme sen.

Lue myös:

    Uusimmat