Tshekin SM-liigapakki kuuli Sami Kapasen kommentista – iski kipakasti vastaan

Tshekin jääkiekkomaajoukkueen varakapteeni, puolustaja Jan Scotka oli C Moren asiantuntijan Sami Kapasen kanssa eri linjoilla joukkueensa tunteesta Suomea vastaan.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa.

Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla

Tshekin asennoituminen jääkiekon MM-kisojen lohkovaiheen päätösotteluun Leijonia vastaan herätti kysymyksiä jo etukäteen. Varsinaisen peliajan voitolla Tshekki olisi saanut torstain puolivälierään vastaansa mahtimaa Kanadan, mutta muissa tapauksissa vastaan tulisi Saksa.

Suomi nujersi Tshekin tiistaina Tampereella 3–0, ja C Moren asiantuntijat tekivät ottelun aikana eri tilanteissa kriittisiä huomioita tshekkien yrityksen puutteesta. Sami Kapanen raportoi jo ottelun alkuvaiheilla, ettei Kari Jalosen valmentaman Tshekin vaihtoaitiossa näkynyt sellaista tunteen paloa, mitä hän oli otteluun odottanut.

Pääset Kapasen kommentin pariin ylälaidan videolta. 

Tshekkipakki Jan Scotka tarjosi pelin jälkeen kipakan vastalauseensa Kapasen arviolle tunteen palon puuttumisesta.

– Minusta hän ei ole oikeassa. En ole samaa mieltä hänen kanssaan, Scotka kertoi MTV Urheilulle.

JYPin kapteenina ensimmäisellä SM-liigakaudellaan toimineen ja Jyväskylässä ensi kaudella jatkavan Scotkan mukaan Tshekillä oli täysi motivaatio voittaa peli varsinaisella peliajalla, vaikka vastaan olisi tuossa tapauksessa tullut Kanada.

– Kyllä, totta kai. Sitä haluaa voittaa kaikki pelit tässä turnauksessa. Puhuimme ennen peliä siitä, että haluamme voittaa tämän pelin ja sitten näemme, kuka tulee vastaan puolivälierässä. Suomi pelasi kuitenkin todella hyvän pelin. He ansaitsevat tunnustusta siitä.

– He maalasivat maalipaikoistaan ja me emme, koska heidän maalivahtinsa pelasi todella hyvin.

Mahtiotteitaan jatkanut Jussi Olkinuora oli 24 laukauksen tiellä.

"Se oli minun virheeni"

Scotkan oma peli ei ollut nappiosuma. Hän pyllähti juuri ennen Suomen avausmaalin syntymistä Joel Armian edestä kumoon, ja Armia niittasi Leijonat johtoon.

– Se oli minun virheeni. Minun olisi luultavasti pitänyt olla paremmalla etäisyydellä hänestä. Kaaduin, ja hänellä oli aikaa tehdä maali. Minun täytyy tehdä parempaa työtä ensi kerralla, Scotka perkasi.

Scotka sanoi olleensa itselleen vihainen, mutta muistutti, että täytyi pitää päät pystyssä, koska virheet kuuluvat jääkiekkoon.

Virheitä vielä tuli: C Moren asiantuntija Lauri Marjamäki kritisoi Scotkan puolustustyöskentelyä Sakari Mannisen ylivoimalla iskemässä 2–0-maalissa. Marjamäki alleviivasi Scotkan olleen vastuussa takatolpasta, josta Manninen pääsi osuman tuikkaamaan.

– En tiedä, oliko se (Manninen) minun pelaajani, mutta jos sanot niin. Se oli paha pomppu polvestani ja onnekas heille, koska heillä oli tyhjä maali edessään, Scotka näki.

"Ei väliä, pelaammeko Saksaa, Kanadaa tai ketä tahansa vastaan"

B-lohkon kolmoseksi sijoittunutta Tshekkiä on torstain puolivälierässä vastassa A-lohkon kakkonen Saksa, mutta kyseisellä vastuksella ei Scotkan mukaan ole merkitystä.

– Se on puolivälierä, eikä ole väliä, pelaammeko Saksaa, Kanadaa tai ketä tahansa vastaan. Meidän täytyy tehdä parhaamme ja voittaa peli.

B-lohkon voittanut Suomi kohtaa A-lohkon nelosen Slovakian.

Lue myös:

    Uusimmat